Sātana advokāta piezīmes
skepse un infantilitāte
Replying To 
2.-Jun-2017 05:04 pm
Ir atšķirības agresivitātes līmenī - vīrieši ir agresīvāki, ja skatās statistiski vidējo. Taču tas nav gēnu, tas ir hormonālo atšķirību dēļ. Un ar tiem hormoniem ir tā, ka, kaut arī vidēji t.s. "vīrišķie" hormoni vīriešiem ir vairāk nekā sievietēm, individuālā līmenī ir plašas gradācijas. Tāpat arī individuālā līmenī notiek homonālas svārstības visā dzīves garumā.

Bet par dinamiku - es nezinu. Gan jau, ka ir kādi pētījumi socioloģijā, kas raugās uz dzimumspecifisku vardarbības dinamiku, bet tas man nav nekāds stiprais lauciņs, tādēļ nevaru neko pateikt. Bet nu tīri loģiski - tavi apgalvojumi, ka vīrieši, atšķirībā no sievietēm, vardarbību izmanto saprātīgā daudzumā un laicīgi apstājas, taču ir smieklīgi kontekstā ar realitāti. Padomā, cik daudz tomēr ir notikumu, kad kautiņi eskalējas līdz nāves gadījumiem. Un kura dzimuma pārstāvju kautiņi visbiežāk tā eskalējas? Nu lūk.

Tas, ko tur augstāk viens cibiņš rakstīja - par sieviešu cietumiem - neiedeva jau nekādu atsauci, kur to apgalvojumu pārbaudīt. Un tā jums tur tālāk jau notika dažādu fantāziju būvēšana uz nepierādīta apgalvojuma pamata. :) Turklāt cietumi tomēr ir ļoti specifiska sociālā vide, secinājumus par kuru nevar attiecināt uz visu populāciju. Tāpat, kā specifiskais pētījums par nebrīvē turētu vilku baru, no kura ir paķerta tā ideja par alfām un betām, neatspoguļo brīvībā esoša vilku bara uzvedību, kur nu vēl cilvēku uzvedību. (Šito lietu paši pētījuma autori bieži ir uzsvēruši, bet kurš tad viņos klausās. :)
Reply Form 
No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
This page was loaded Maijs 2. 2024, 4:07 pm GMT.