Sātana advokāta piezīmes
skepse un infantilitāte
Commenting To 
3.-Dec-2014 09:35 am - bikini


Kā vēsta vikipēdija: "Par mūsdienu bikini radītāju uzskata Parīzes modes mākslinieku Luiju Reāru, kurš "pilnveidoja" peldkostīmu Atom, ko dažus mēnešus agrāk izveidoja Žaks Eims. Bikini publikai pirmo reizi demonstrēja dejotāja Mišelina Bernardīni 1946. gada 5. jūlijā. Jauno peldkostīmu nosauca par godu Bikini atolam, kur četras dienas iepriekš ASV veica kodolizmēģinājumus."



1936. gads - 15gadīgā Austrijas peldētāja Ruta Langera bikini peldkostīmā, t.i. 10 gadus pirms Luija Reāra pun Žaka Eimsa.

Dzimusi un augusi Vīnē. 11 gadu vecumā sākusi trenēties peldēšanā ebreju sporta klubā "Hakoah" ("Spēks"). 14 gadu vecumā absolūtā Austrijas čempione un rekordiste 100 un 400 m distancēs brīvajā stilā. Iekļauta Austrijas olimpiskajā izlasē. 1936. gadā atteicās piedalīties Olimpiskajās spēlēs Berlīnē - pēc Austrijas Olimpiskās komitejas ierosinājuma uz mūžu diskvalificēta, anulēti visi tituli un atņemtas sasneigumu medaļas. Pēc Anšlusa Langera nokrāsoja matus un ar viltotiem dokumentiem aizbēga uz Itāliju. 1939. gadā pārcēlās uz Lielbritāniju, kur tajā pašā gadā izcīnīja zeltu valsts čempionātā pēdējā peldējumā pa Temzu. Pēc piecām nedēļām sākās II Pasaules karš, Ruta tika kā "naidīgas valsts pārstāve" arestēta un ieslodzīta internēto nometnē Batā. Pēc kāda laika izlaista, atgriezās Londonā, kur 1943. gadā apprecējās ar Džonu Lorencu. 1995. gadā Austrijas peldētāju klubu federācija atcēla Rutas mūža diskvalifikāciju un atjaunoja visus viņas rekordus, titulus un apbalvojumus.
Comment Form 
No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
This page was loaded Mar 28. 2024, 1:51 pm GMT.