Sātana advokāta piezīmes
skepse un infantilitāte
Commenting To 
8.-Okt-2013 08:33 pm - Kaimiņu acīm: divas jaunās grāmatas par ebrejiem Latvijā
Ceturtdien, 2013. gada 17. oktobrī muzejā "Ebreji Latvijā" (Museum "Jews in Latvia") 17:30 iepazīstinās interesentus ar divām nesen iznākušajām grāmatām, kurās ir apkopotas intervijas un citi materiāli par ebrejiem Latvijas mazpilsētās.

Rakstu krājums "Zaudētā kaimiņbūšana: ebreji Latgales iedzīvotāju kultūras atmiņā" [Утраченное соседство: евреи в культурной памяти жителей Латгалии. Москва, 2013] ir rezultāts vairākām mutvārdu vēstures vākšanas ekspedīcijām Dienvidlatgalē, kuras 2011.-2012. gadā īstenoja muzejs "Ebreji Latvijā" sadarbībā ar Jūdaikas pētnieku un pasniedzēju augstskolās centru "Sefer" (Maskava) un Daugavpils Universitāti. Krājumā ir apkopotas gan atmiņas par ebrejiem, gan arī priekšstati par ebreju kultūru, reliģiju, dzīvesveidu utt. mūsdienu Latgales iedzīvotāju starpā. Ar krājuma digitālo versiju var iepazīties vietnē: http://sefer.ru/upload/latgale-sbornik.pdf

Grāmata "Aizputnieku stāsti par ebrejiem" (2008) un tās angļu tulkojums (2012) tapa Starpdnozaru mākslas grupas SERDE projekta "Tradīciju burtnīca" ietvaros, kad tika vākts "lokālais teksts" par Aizputi. Ebreji izrādījās nozīmīgā lokālā teksta sastavdaļa, un vecāka gadu gājuma cilvēku atmiņas par viņiem kļuva par šīs grāmatas kodolu.
Comment Form 
No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
This page was loaded Apr 27. 2024, 5:22 am GMT.