Sātana advokāta piezīmes
skepse un infantilitāte
Commenting To 
10.-Jun-2010 05:22 pm - sēcu apbrīnā un IKP cunami gaidās
Savā tālajā bērnībā biju liecinieks darba procesam, kad kāds smalks kungs savā vohnungā grīdas krāsoja ar bārdas dzenamo putu putojamo otiņu, jo tā dodot īpašu, acij nemanāmu faktūru. Taču tur bija skaidrs, ka galvenais bija pats process, nevis rezultāts, jo laulene bija izsūtīta uz laukiem, lai nepiebradā remontējamo virsmu. Lai gan... arī produktivitātes rezultāts šādam darba stilam nebija slikts - sociālisms ta sabruka. ;)

Bet domājat, kas īpaši mainījies? Vismaz šajā zemītē? Man aizdomas, ka nē, jo kur gan vēl pacients spēj apturēt visu ražošanas procesu (dedlains tipa aizvakar), jo ar bīdmēru izmērījis, ka širpotreba cenu lapelē kvadrātiņš, kurā pie desas bildītes cena ierakstīta, ir nevis 21mm, bet gan 21,12mm? Bet, kā zināms, īstu meistaru no amatiera atšķir tikai sīkumi, tb ar Džā svētību pacients ticis pie kādas ūbersmalkas mērāmās uzpariktes, laikus pamanījis šo Katastrofālo Kļūdu un paspējis visu nostopēt, dodot rīkojumu desktoperim iziet visām cenu avīzītes lpp cauri, tā glābjot tēvzemi no Apokalipses. Kad desktopers visam izgājis cauri, ar rociņu katru pleķīti saliekot precīzi 21x21mm, tad nāk atklāsme: vajag tomēr sākt visu no sākuma, jo nu pleķīšiem jābūt 20,847x19,127mm. Pa vidam vēl čupa eksperimentu, kurus uzskaitīt nav jēgas, tak šāda komatu zīmju skaitīšana un bīdīšana paņēmusi 4 dienas, kas ir vairāk nekā raksturojoši.

Atminos, kad savulaik mazuliet piehaltūrēju Somijā, tad lepni teicu somu kalapuisim, ka viņi visi ir provinciāli lohi, jo mums ir smalkāks dizains. Uz ko soms pasmīkņāja un atbildēja (pierakstīts nav, citēju tā aptuveni, pēc atmiņas): "vo pa tiem smalkumiem urķēdamies jūs 3 nedēļas 12-14h dienā padarāt to, ko mēs paveicam 3 dienās ar striktu 8h darba laiku, un gala rezultātā mēs to jūsu Lattelekomu nopirkām, es esmu tavs boss, bet tu prasts datorvirpotājs". Un tā tēvišķi pasmaidīja, kā ar mazu nigeru nesaprašu runājot. Redzot iepriekš aprakstīto darba procesu man absolūti skaidrs, ka šajā zemītē boss vienmēr un mūžīgi mūžam būs soms, ķīnietis vai vācietis, jo latviešu pamatmasai viss tvaiks iziet milimetru desmitdaļu bīdīšanā trotuāru liekot, tb sausais atlikums darbam kur Angolas līmenī. Un neredzu ne mazāko pazīmju, ka kaut kas te pārredzamā nākotnē mainīsies. Ir lietas, kas pastāvīgākas par Gizas piramīdām: mentalitāte un muļķība...
Comment Form 
No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
This page was loaded Jun 27. 2024, 6:21 pm GMT.