Sātana advokāta piezīmes
skepse un infantilitāte
Replying To 
21.-Jan-2016 12:57 pm
Suns ir bara dzīvnieks, un lielā mērā cenšas kopēt sava bara uzvedību. Savukārt bars - saimnieks un ģimene, - ir konkrētas sabiedrības daļa, ar visiem tās kopējiem tarakaniem galvās un uzvedībā. Tā kā visnotaļ saprotami, ka kā ļaužu sabiedrībās atšķiras ikdienas pamatuzvedība.
Taču par suņu psiholoģiju Eiropā nespriedelēšu. Pimkārt, cik nu tur būts, praktiski suņus neesmu redzējis (tik vienu reizi Briselē, vēlā vakara stundā, pievērsu uzmanību tam, ka kāds arābiskas izcelsmes puisis parkā aiz sava sunīša maisiņā savāc kakas, kaut to varēja nedarīt, jo apkārtnē nebija neviens dzīvas dvēseles). Otrkārt, esmu audzis veterinārārstu ģimenē, starp suņiem, un visa bērnība ir bijusi savā ziņā suņu zīmē, jo ik pa brīdīm vecākiem un vecvecākiem nācās ārstēt visdažādākos suņus. Līdz ar to mans priekšstats par suņu uzvedību ir empīrisks, nevis profesionāls.

Aber tā piebilde... tā klaji subjektīva. Kā jau lauku puika, nespēju uztvert suni kā pilsētnieki - kā ģimenes locekli, - bet tikai kā mājas sargu vai medību biedru. Tb suns, kurš sajūsmā sveic laupītājus un neaizstāv "savējos", manā skatījumā neatbilst savas sugas pamatbūtībai. Taču apzinos, ka tas ir tikai mans viedoklis, un citiem ļaudīm tas ir citāds.
Reply Form 
No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
This page was loaded Maijs 21. 2024, 1:23 pm GMT.