Vai arī otrādi: aprakstot tortes uzbūvi, atmetam kā mazsvarīgus marcipāna un krēmu dekorus kā mainīgus lielumus, kurus konditors izvēlas atkarībā no garastāvokļa un situācijas, un paliek vienkāršots pamatshēmas apraksts: cepumu pamatne, bizē slānis, keksa slānis, zaptes slānis un glazūras slānis pa virsu, kas dod priekšstatu par tortes uzbūves pamatprincipu kā tādu. Aber koncentrējot uzmanību uz dekoru, kas raksturīgi daudziem aprakstītājiem, palielinās risks, kā tai tautas sakāmvārdā, sīki un smalki aprakstot trīs priedes mežmalā, neredzēt mežu kopumā.
Viss jau atkarīgs no mērķa: vai tas ir savērpt skaistas vārdu struktūras, kur beigās vairs nesaproti, par ko runa, taču priecājies, cik gudri uzrakstīts, vai ari aplūkot objekta struktūras pamatlīnijas. Kaut kā tā. :)
Aber koncentrējot uzmanību uz dekoru, kas raksturīgi daudziem aprakstītājiem, palielinās risks, kā tai tautas sakāmvārdā, sīki un smalki aprakstot trīs priedes mežmalā, neredzēt mežu kopumā.
Viss jau atkarīgs no mērķa: vai tas ir savērpt skaistas vārdu struktūras, kur beigās vairs nesaproti, par ko runa, taču priecājies, cik gudri uzrakstīts, vai ari aplūkot objekta struktūras pamatlīnijas. Kaut kā tā. :)