Sātana advokāta piezīmes
skepse un infantilitāte
Replying To 
17.-Aug-2013 11:23 am
Nuss, nepārliecinoši. Ēģiptē arī Mubaraka laikā inteliģence un sabiedrības laicīgi noskaņotā iedzīvotāju daļa visnotaļ sliecās uz vesternizāciju - kā nekā ES kā uzskatāms piemērs pavisam netālu. Lai viņus pārliecinātu par Rietumu dzīvesveida priekšrocībām, nebūt nevajadzēja sākt Ziemeļāfrikā slaktiņu un apbruņot fundamentālistus un cilšu vadonus, atdzenot sabiedrību atpakaļ viduslaikos.
Pie tam otrs uzskatāms piemērs, ka ne jau no politiskās iekārtas atkarīgs saimnieciskais uzplaukums, ir Irāna, kur radikāļi pie varas kopš fundamentālisma dzimšanas 70. gados, bet valsts ir pašpietiekama (kā nekā dzīvo jau pusgadsimtu ekonomiskā blokādē), pie attiecīgajiem apstākļiem gana plaukstoša un, kas reģionā galvenais, sasodīti stabila. Un ja sāksies pagrimums, tad tieši varēs vainot Rietumu vērtības pie visām nelaimēm. Pie tam, ņemot vērā Teherānas stabilitāti un reliģisko sabiedrību monolītumu, fundamentālistiem var prognozēt gana ilgu mūžu, tb gaidīt, kad sabiedrība vērsīsies pret fundamentālistiem, varēs gadus 100 vismaz.
Neticu, ka kāds te plāno tādā ilgtermiņā, tāpēc nesaprotu, kāds labums morāli un tehniski atbalstīt fundamentālistus, kas vāra un vārīs sūdus gan pašu mājās, gan pie atbalstītājiem, tb Rietumos?
Reply Form 
No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
This page was loaded Jun 27. 2024, 2:12 am GMT.