Sātana advokāta piezīmes
skepse un infantilitāte
Replying To 
16.-Jan-2013 05:02 pm
Tās smiltis taču ir raktas no Daugavas dibena. Ostas teritorijas, kur gadu desmitiem uzkrājušies visi no kuģiem iztecējušie draņķi. Pavisam noteikti pilnas ar smagajiem metāliem un visu veidu ķīmiju. Drīzāk jāpriecājas, ka neviens no tām negrib ierīkot pludmali un aizved prom.

Atceros studiju laikā pirms gadiem desmit lasījis vienu zinātnisko rakstu par smilšu testiem Berlīnes spēļlaukumos. Izrādījās, ka pilli ar visādiem sviniem, dzīvsudrabiem, kadmijiem utjp., pie tam tā, ka pārsniedza jebkurus normatīvus. Un tad vēl izrādījās, ka daļai laukumu smiltis raktas vietā, kur 20. gs. sākumā bija primitīvas pilsētas attīrīšanas iekārtas - tb lielā laukā gadiem ilgi gāž visu ateju, arī no rūpniecības uzņēmumiem un tad ūdens tek caur smiltīm, attīrās un malā iztek tīrs strautiņš. Un pēc 50 gadiem visi ir aizmirsuši, ka tāda lieta bija un laukā ierīko mazdārziņus un rok gaišas smiltiņas, kur bērniem spēlēties.

Kā man toksikoloģijas pasniedzējs teica - pirkt māju un pirms tam neiztaisīt piemājas augsnes :) testu ir noziegums pret bērniem. Jo smiltis/augsne jaunbūvēm baigi bieži tiek atvesta no kaut kādām hvz vietām.
Reply Form 
No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
This page was loaded Maijs 6. 2024, 5:09 am GMT.