Sātana advokāta piezīmes
skepse un infantilitāte
Replying To 
11.-Mar-2011 11:28 pm
Nuss, ja kāds uzsvērti lielījies (un kā humanitāri pusizglītotu elementu, mani visnotaļ kaitina visai bieži uzsvērtais eksakto zinātņu pašpasludinātais pārākums), ka pateicoties tieši šim aspektam ir makten piemērots konkrētām funkcijām, bet rezultāts liecina par pretējo, tad tas man liek visai skeptiski raudzīties uz šo pozīciju un atļauties privātajā sfērā pagānīties vispārinot (privāta muldēšana neuzliek atbildību). :)

Protams, ir kaudze subjektīvu faktoru, kas ietekmē manus priekšstatus, tb komunicējot ar kaudzi dažādas augstskolas absolvējušiem īpatņiem, ir radies iespaids, ka t.s. "fizmati" (tb eksakto disciplīn pārstāvji) labi operē ar gataviem moduļiem, taču visai bezspēcīgi jebkurā situācijā, kad parādās neciparojami blakus faktori, kas nojauc visu tabulu kāršu namiņu (un ļaužu slinkums, muļķība, savtīgums, patriotisma uzplūdi un atplūdi, modes tendences interesēs un daudz kas cits ir kas tāds, ko tabuliņās iekļaut nevar, attiecīgi, ciparojot tapublas, sekas sanāk visai atšķirīgas no fizmatu plānotajām). Bez tam, visai raksturīga nespēja palūkoties uz problēmu no cita skatu punkta.

Savukārt no objektīvākiem (gudrākiem par mani) skatījumiem mani ieinteresēja Gaja Pītersa teiktais, ka Lielbritānijā valsts pārvaldē dominē vispusīgi izglītoti "džentlmeņi", lielāko tiesu studējuši humanitārās zinātnes. Citēju: "Tas var likties dīvaini, taču it kā muļķīgā britu sistēma šodien izskatās labāk. [par to valstu ierēdniecības un pārvaldes aparātu, kur komplektē šauri izglītotus speciālistus] (..) Ir nepieciešams plašāks redzesloks par šauru tiesību, ekonomikas vai sociālo zinātņu lauku. Ir vajadzīgi elastīgi ļaudis, kas spēj mācīties un grib mācīties. Specifiskā izglītība reizēm ir mazāk nozīmīga. Amerikāņu birokrātija gan ir specializēta. Ļaudīm, kas strādā lauksaimniecības ministrijā, ir grādi lauksaimniecībā un tamlīdzīgi. Taču šī sistēma rada problēmas: teiksim, ir grūti radīt jaunas programmas, kuras neiekļaujas šajā speciālistu mentalitātē." (Rīgas laiks. 19. lpp.) - Man tas šķiet sasodīti interesanti un apdomāšanas vērts.
Reply Form 
No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
This page was loaded Sep 30. 2024, 7:30 am GMT.