You wanna have a life but not too real
 
12.-Okt-2021 11:41 pm
Man sāk rasties sajūta, ka eksistē kaut kāds kompetences caurums.

Kaut kādu skatu no malas neapšaubāmi palīdz iegūt sarunas ar draugiem. Dažādu perspektīvu summa kaut kādā mērā pretendē uz objektivitāti. Dīlot ar saviem iekšējiem demoniem un sajūtām palīdz psihoterapija. Veidot attiecības ar savu partneri var palīdzēt pāru terapeits.

Bet gribētos aiziet pie kāda, kas palīdzētu atrast atbildes uz jautājumiem, kam vispār ir jēga. Es pieņemu, ka tāpēc reliģija vispār eksistē. Sajūtu līmenī šķiet, ka šis cilvēks varētu būt kaut kas līdzīgs mācītājam. Vienīgā problēma, ka es neticu mācītāju kompetencēm vai visu reļiģiju uzstādījumiem kā tādiem. Man pietrūkst kaut kādu objektīvo divine zināšanu, kas spētu salāgot vispārīgo ar individuālo. Kaut kas līdzīgs vecmodīgai aptiekai, kur zāles taisa individuālam pacientam, nevis ražo masveidā.

Visdrīzāk šī ir absurda vēlme, kas vienlaicīgi varētu būt arī universāla, es tikai neesmu izvēlējies savu veidu no jau izgudrotajiem, kā to ir izdarījuši citi.
Comments 
13.-Okt-2021 12:27 am
izklausās, ka esi gatavs augu medicīnai.
13.-Okt-2021 09:18 am
Tas, man šķiet, ir viens no instrumentiem, bet ne pats saturs. Manuprāt, saturu tikai sevī atrast nev iespējams. Tomēr labprāt iegūtu kādus kontaktus.
13.-Okt-2021 12:12 pm
kaut kāda informācija nāk varbūt klāt, bet tas drīzāk ir atcerēšanās, dedukcijas, nevis jauna bita formāts. un parasti ir vispirms jānoloba kaut kādas kārtas, kur sakrājušies netīrumi, nu tur, iesakņojušās frustrācijas, vilšanās, notrulināšanās paradumi, lai vispār būtu acis redzēt un ausis dzirdēt - bet, kas meklē, tas atradīs!! pirmais solis ir tiešām nopietni nolemt nostāties uz šī ceļa, un tad nāks palīgi, un arī "kontakti', daudz ko var izdarīt arī pats savā nodabā, piemēram, ar sēnēm, utt. Man arī nav tāda 1 kontakta, ko iedot, dzīvoju ārzemēs, mans līdzšinējais kontakts baltijas valstīs sabojājās.
13.-Okt-2021 12:15 pm
ā, es zinu, ko varu ieteikt, kas ir labs pirmais solis, jo ir gandrīz brīvs no reliģiskām mācībām, tikai kaila metode - kas ļoti efektīvi pārprogrammē visu sistēmu - vipassanas 10 dienu retrīts. Latvijā arī viņi notiek, un ir par brīvu. dhamma.org
13.-Okt-2021 12:47 pm
Visi palīgi, kontakti un palīglīdzekļi nenoliedzami ir so much fun šobrīd, jo man ar to ir maz pieredzes, bet nez kādēļ man ir bažas, ka eventuāli tas atsitīsies pret kaut kādiem stikla griestiem. Varbūt nepamatoti.
13.-Okt-2021 01:34 pm
kas tieši ir tie stikla griesti?
13.-Okt-2021 11:27 pm
Īsti nezinu. Varbūt tie ir tikai manā galvā. Tikai nojauta.
17.-Okt-2021 08:26 am
Nu jā prātā ir daudz stikla griestu, bet tās apgaismības lietas vairāk nāk no citām kermena vietām
13.-Okt-2021 09:03 am
Savā pusaudžu nihilisma periodā visiem sludināju savu sofistisko argumentu, ka dzīvei nav jēgas, jo jēga kaut kam ir tad, ja mainās rezultāts. Neatkarīgi no tā, ko tu dari, dzīves rezultāts - nāve - nemainās, ergo jēgas nav. (Obligātā atsauce uz "42" no The Hitchhiker's Guide to the Galaxy). Protams, tagad vairs tas arguments nestrādā, jo atnāks [info]ctulhu vai [info]mindbound un mēģinās mani pievērst transhumānismam. :D

Protams, arī šim komentāram nav jēgas, jo nedod nekādu jēgpilnu pienesumu tavām pārdomām.
13.-Okt-2021 09:49 am
Man šķiet, ka tai pusaudzīgajai sajūtai ir arī taisnība, un tā pat nekonfliktē ar to, ko es rakstu. Mans "dzīvei nav jēgas" arī joprojām saististās ar to, ka nav vērts meklēt atbildes uz jautājumiem, uz kuriem atbildes nav. (Arī neizbēgami sanāk atsaukties uz Duglasu Adamsu.) Pusaudzībā tā vairāk bija apjēga, ka apkārt redzamie vai piedāvātie risinājumi ir tāda uzmanības novēršana, un tad jau es labāk novēršu sev uzmanību sev interesantos veidos. Bet ir nojauta, ka kaut kas eksistē arī tīri cilvēciskā pieredzē bez visa transhumānisma. Varbūt vienīgi ar mūsu smadzenēm to nav iespējams noformulēt kaut kādā skaidrā domā, un tad atliek vienīgi meklēt to sajūtās vai kaut kādās praksēs.
13.-Okt-2021 12:35 pm
ir taisnība gan pusaudziskajai sajūtai, gan arī jo īpaši bērnības speisautiem un pazudušajiem laikiem un vientulībām un mdma-īgajai sajūtai satiekot dzīvniekus un draugus...iespējams ka šīm sajūtām ir daudz lielāka taisnība nekā visam ko mēs ar prātu vēlāk tā sauktajā pieaugušo vecumā sev iestāstam
13.-Okt-2021 09:40 am
Iestājies filozofos :D
13.-Okt-2021 09:51 am
Mhm. Maksimums ko es no tā varētu iegūt ir Rītupa līmeņa arogance.

Joks.
13.-Okt-2021 09:58 am
Nē. Intelektualizācijas alkas. Ir vēlme pakustināt smadzeni. bet patstāvīgi to darīt ir grūti un ar lielu varbūtību iebraukt ezotērētības auzas. Savukārt ar vadošiem norādījumiem, metodēm un kolektīvu, kurš testē tevi uz ticamību, tā ir diezgan izklaidējoša un piepildoša aktivitāte.
13.-Okt-2021 10:09 am
Mani laikam vairāk interesētu kaut kāda socioloģija vai antropoloģija, bet es nenoliegšu, ka uz potenciālajām studijām es šobrīd skatos vairā kā uz tādu izklaidi. Studēt filozofiju šinī kontekstā drusku izklausās pēc gadījumiem, kad cilvēki studē psiholoģiju, lai tiktu galā ar sevi.

Kaut kādā mērā šķiet, ka varbūt ir laiks nodoties ezotēriskām auzām. Then again, ja es gluži nenomirstu pēc desmit gadiem, varbūt nevajadzētu nākotnes paaudzes apgrūtināt ar savu šīzu, un palikt tomēr šinī pusē.
13.-Okt-2021 10:17 am
sociālantropoloģija arī izklausās labi. kkāds inputs no malas.
(un izglītība tiešām ir izklaidējoši)
This page was loaded Apr 26. 2024, 4:49 pm GMT.