You wanna have a life but not too real
 
17.-Nov-2021 11:30 am
Lai gan ziema mani īpaši netraumē, izņemot dažas praktiskas neērtības, tomēr jāatzīst, ka es neprotu casual ziemu pilsētvidē. Kedas un ādas jaka ir mans komforta slieksnis. Justies ērti UN nenosalt, kad temperatūra ieslīd mīnusos - lūk to es jau uzskatu par talantu. Tas, ka aizskriet līdz veikalam es varu arī t-kreklā un iešļūcenēs, tas īsti nepalīdz.

Šis viss ir sakarā ar to, ka es vakarā mēģināšu izdomāt alternatīvas mētelim, kuru man īsti nav, bet es arī no sirds ienīstu to mēteli. Ja tas būtu sociāli pieņemami, es varētu staigāt apkārt ietinies pledā. Man ļoti patīk staigāt apkārt ietinušamies pledā.

P.S. Ha, ja tā pašrinko sevi, jāsecina, ka kedas un ādas jaka bija pirmās autonomās izvēles. Papildus tam man ir first hand experience ar iepirkšanos Bērnu Pasaulē pirms skolas sākšanās, kur bija bezgalīgi gari pakaramie ar skolas formām un viena modeļa dažādu izmēru mēteļiem, kas šūti pēc gosta. Ir pieredze ne tikai ar kontrolējošiem vecākiem, bet arī valsti. Bet jā, rezultātā tā varbūt nav klīniska nespēja apģērbries, cik sajūta, ka katru dienu ir Helovīns, un tev ir jāvelk tas ērmīgais kostīms.
Comments 
17.-Nov-2021 11:49 am
Mākslīgās kažokādas kažoks un spieķis, ja man būtu kaut kas jārekomendē
17.-Nov-2021 11:51 am
Ā, tas esi tu! Es domāju, ka lasu kautskis. Nevermind :D
17.-Nov-2021 11:58 am
Tev vajadzēja rasties aizdomām pie "man patīk staigāt apkārt pledā".
17.-Nov-2021 11:51 am
rekomendēju termoveļu. kvalitatīvs apakškrekls garām piedurknēm dara brīnumus.
17.-Nov-2021 12:03 pm
Jātiek pāri tai traumai, ko radījuši padomju laiki saistībā ar silto apakšveļu, un var mēģināt.

Bet jā, es kādu laiku kontemplēju par iespēju dot termoveļai sevi pierādīt, bet ir grūtības saņemties, un alerģija pret lielveikaliem.
17.-Nov-2021 12:53 pm
Lielveikalos viņas tā nemaz nav. Pamēģini Devold merīnvilnu, viņiem FB ir veikals, var noprasīt par precīziem izmēriem un pasūtīt. Es pašlaik sēžu slikti siltumu turošajā dārza mājā un strādāju, ģērbusies smukā Devold džemperītī :D
17.-Nov-2021 01:38 pm
mūsdienu materiāli ir tik mmmmm, patīkami pieskaras mieai, silti rekomendēju.
17.-Nov-2021 01:41 pm
ņēmu dekatlonā pirms mēneša ar kapeikām velorastiem domātu pa 15 eur gb. veikals bija tukš
3.-Dec-2021 12:10 am
atvaino, ka iespraucos, esmu izmēģinājis ģērbrties, kustēties (no rīgas līdz ložmetējkalnam mīnus 25 ar visu uz muguras un pat gulēt) aukstos apstākļos.

risinājums - apģērbam ir jāsaglabā gaiss, kas silts

un apģērbam ir jāizvada mitrums, kas nāk no tevis

risinājums, termoveļa nav tas, kas silda, tā ir tā, kas novada mitrumu no tava ķermeņa uz āru

kas nozīmē, jābūt vairākiem slāņiem, ārējais, kas elpo, bet neļauj vējam piekļūt, apakšējais, kas novada mitrumu no ādas un pa vidu kas nu ir, lai uzturētu siltuma kokonu apkārt
17.-Nov-2021 12:06 pm
Nezinu, vai pareizi uzķēru to sāpi un domu, bet man ir līdzīgi, ka nav vēlmes tuntuļoties, bet arī, protams, nenosalt. Un parasti komforts vs siltums dodu priekšroku pirmajam, un ziemā labāk patīk, ja esmu apģērbies "pa plānu", nevis otrādi.

Arī neesmu mēteļu fans, taču te nesen iegādājos t.s. parku. (nomin. "parka"). Un vēl man ir iepaticies šāds āra hoodie, kam augsta un pufīga kapuce, un dragāju ar to tagad un ir ok. https://www.aboutyou.lv/p/Fli-Papigu/Sportiska-jaka-Paramacha--6568940


Es ziemā, ja nav riktīgs putenis utt, ka ir parastā rudens/pavasara kurtka, kam apakšā ir cieši pieguļošs T-krekls (laikam arī t.s. termo veļa tā darbojas) un pa virsu kkāds tops. Esmu novērojis, ka, ja pirmais iekšējais slānis ir pieguļošs, tad aukstumā labi jūtos arī ar paplānu kurtku. Vēl, protams, palīdz atbilstoši aksesuāri kā šalle, cimdi vai siltākas/dubultās zeķes, un tad arī ziemā var maukt kedās, džinsos un kkādā pavieglā rudens/pavasara jakā, ko arī daru un saņemu jautājumus "a tev auksti nav?".
17.-Nov-2021 12:19 pm
Aha, tieši par šo sajūtu: "komforts vs siltums dodu priekšroku pirmajam."
17.-Nov-2021 12:55 pm
Es parasti pie šādām pārdomām iesaku Didriksona apģērbus, bet kaut kā nespēju Tevi vizualizēt viņu parkās. Taču iesaku pamēģināt, ir silti, bet ne tuntulīgi.
17.-Nov-2021 05:55 pm
IKEA saprot drēbi.
This page was loaded Jun 29. 2024, 9:37 am GMT.