You wanna have a life but not too real
 
3.-Aug-2022 09:54 am
Būšana single man ir radījusi jautājumu, vai ir kaut kāds code of conduct, ko es nezinu? Varbūt to būtu jāmāca skolā darbmācības vietā? Kā menedžēt cilvēku ekspektācijas un respektēt viņu robežas, ja tu tās nezini? Textbook atbilde, protams, būtu par tām runāt, bet es drusku nepārspīlētu ar uztādījumu, ka tas ir tik vienkārši. Pirmkārt, kā atbildība tā ir? Es, protams, varu balstīties uz kaut kādiem saviem priekšstatiem, un uzbāzties civēkam ar šādu sarunu, bet vai man tas būtu jādara? Pieņemot, ka cilvēks zina ko viņš grib, un ko viņš negrib, kas gan arī visdrīzāk ir tālu no patiesības, kaut kā šķiet, ka būtu pareizi, ka viņš arī to komunicētu. No otras puses, lai iedomātos, kādas viņa robežas varētu tikt pārkāptas, viņam arī ir jābalstās uz pieņēmumiem. Otra komunikācijas problēma, protams, ir tāda, ka cilvēkiem vispār nav nemaz tik viegli runāt. Arī izturēt mulsu klusumu nav viegli, bet labi, neiesim arī tik dziļi. Katrā ziņā tikt cauri pirmajām mulsuma pilnajām sarunām par nebūtisko prasa laiku, līdz nonākt līdz tekošām sarunām par citām nebūtiskām lietām, periodiski nonākot līdz kādas personīgi svarīgas detaļas pieminēšanai.

Un runājot par pieņēmumiem un code of conduct, es negribu izklausīties tagad poster woke, bet to laikam ir grūti pateikt citādāk, viss šis heteronormatīvais pasaules priekšstats ir drusku fucked up. We can drop hetero part vienkāršības labad, lai gan arī tas nebūtu baigi pareizi, un nav nemaz tik vienkārši, kā daudziem patiktos iztēloties, bet tā daļa par to, kas ir vai nav normāli, ir mazliet traucējoša. Vai man būtu jāpieņem, ka satiekot mani, cilvēks mani jau liek kaut kādā kastītē kopā ar saviem nākotnes plāniem, ceļojumiem, mājām un bērniem, vai es varu vēl kādu brīdi atslābt, un pieņemt, ka viņš grib kaut kā pavadīt vakaru kopā ar kādu cilvēku, kas viņam varētu būt interesants? Vai beigās pat neinteresants. Jo visi simtiem reižu izbrauktie veloceliņi un izstaitgātās Siguldas takas kļūst interesanti kopā ar kādu, and not for sake of skati. Netflix laikam nāktos bankrotēt, ja cilvēki izrādītos mazāk vientuļi, kā mums gribētos domāt.

Bet jā, there are next steps in all of that, and that could get complicated. Reizēm ir tā maldinošā sajūta, ka this new person is a blank page, kuru tu lēnām iepazīsti, un sāc veidot kaut kādu kopīgu stāstu. Kas ir true zināmā abstrakcijas līmenī. Bet cilvēkiem vēl bez mammām, kuras viņi reizēm apciemo, tētiem, kurus viņi nav redzējuši kopš bērnības, brāļiem un māsām, ar kuriem viņi nav spējīgi normāli sarunāties, ir kaudze daudz relevantāku cilvēku un attiecību, un tu tur nevari ienākt ar elkoņiem pa priekšu, un paziņot, ka šīs nu tagad būs manas jaunās mājas. Normally it's quite a crowded place. Or at least it should be, citādi viņi skatās pārāk daudz seriālus, spēlē pārāk daudz datorspēles, un lasa pārāk daudz ne tās labākās grāmatas.
Comments 
3.-Aug-2022 11:48 am
cilvēku lietošanas instrukciju? jā, es arī tādu gribētu. a to man liekas, ka es vislaik kaut ko salaužu un viss slikti, labāk sēdēt mājās un klusēt, lai lieku reizi kādu netīšām nesāpinātu.
3.-Aug-2022 11:49 am
Sad news is, ka visdrīzāk katram ir sava instrukcija. Ne vienmēr to var paņemt no bardačoka.
3.-Aug-2022 01:32 pm
erm, jā. varbūt tāpēc ar katru arī vajag runāt. vai arī pateikt - hei, mēs runājam par šo, vai arī pieņemam, ka mūsu priekšstati par otra vēlmēm var būt nepareizi.
3.-Aug-2022 02:02 pm
I know, bet kā jau es augstāk rakstīju, it's more complicated issue in practice.
3.-Aug-2022 12:04 pm
IMO code of conduct ir, un viņu ir vairāki UN ciņi var savstarpēji izskatīties cits pēc cita. T.i., ir iespējams diezgan ilgi darboties pēc it kā vieniem spēles noteikumiem un tikai daudz par vēlu atklāt, ka spēle vispār ne tā, un ts ir reāli, reāli traumatiski visiem iespējamiem.

However, labā ziņa ir tā, ka (vismaz es esmu pieņēmusi šādu darba versiju), ka spēles noteikumi izaug no vērtībām pa lielam, or lack thereof, un tāpēc tas, kā cilvēki saprotas, patiešām ir tas, kā viņi saprotas; t.i., tā sajūta, ka "a spēle ta pavisam cita" ar lielu varbūtību nozīmē, ka cilvēks arī ne tas. Perfectly fine kādam citam, bet ne tev. [ar atrunu, ka "cilvēki mainās", bet tai atrunai arī ir atruna "bet ne jau citiem cilvēkiem viņus izmainīt"]

Hence es parasti mēģinu rīkoties pēc savām labākajām praksēm (cilvēki drīkst eksistēt arī neprasot/nesaņemot tam konsentu, ja) un vienlaikus uztaustīt veidus, kā komunicēt ar to vai citu personu, un hopefully pa ceļam izdodas uztaustīt arī vērtības, kas attiecīgi arī dod "yay" of "nay" un "kā tieši yay/nay"

Bet citi cilvēki cita cilvēka dzīvē gan nu reiz ir viņu darīšana, izņ. gadījumu, kad cilvēks Tev specifiski palūdz Tev palīdzēt menedžēt šīs attiecības, un šis punkts atkal ir lielisks pamats apsēsties un padomāt par vērtībām. Vai arī ja ir kāds cilvēks, kam ir defoltā prioritāte un tas ir svarīgi jebkādās attiecībās, tad tas tiek nokomunicēts stipri agri, un ja ne vai neprecīzi, tad atkal iemesls apsēsties un padomāt par vērtībām.
3.-Aug-2022 12:05 pm
ok es esmu nupat pamodusies no riktīgi confusing sapņa, bet ceru, ka saprati manu domu.
3.-Aug-2022 01:55 pm
Domu es noteikti sapratu. Ne obligāti taustīšanās darbu tas padara vieglāku. :)
3.-Aug-2022 02:08 pm
nēnu ir jau ar kuriem ir uzreiz viegli, var arī darboties pēc šādas atlases :)
3.-Aug-2022 12:59 pm
par to hetero part, tur bik apņirdzos, jo hetero scenārijā man vismaz dod pāris mēnešus, pirms ielikt mani tajā mājā, ceļojumā un visā tajā kastītē. in non-hetero scenarios this happens on the second date :D nē nu ok, I'm simplifying un absurdising the issue, bet kaut kā relatīvi konceptuāli tās ir manas pieredzes.
3.-Aug-2022 10:19 pm
Code of conduct Mir ne tikai racionāla prasme, bet arī māksla. Tur nekāds manualis nav iespējams. Intuīcija veidojas tad, kad ir uzkrājies lielam daudzums faktu un notikumu.
This page was loaded Apr 26. 2024, 11:16 pm GMT.