You wanna have a life but not too real
Par dzimtēm un dzimumiem 
26.-Maijs-2016 06:15 pm
Ciba parunāja par dzimumiem, ciba parunāja par cirvjiem.

Jāatzīst, man atmiņas nesniedzas tik tālu, lai es spētu atcerēties gadījumus, kad bērnībā man būtu bijušas šaubas par savu dzimumu, gribējies to mainīt vai kaut kas šķitis netaisnīgi. Atceros, ka man bija rotaļu tanks. Tanks kā tanks, nekādu dziļu jūtu man pret viņu nebija, bet tā varētu būt pirmā rotaļlieta kuru es spēju atcerēties. Vēl es atceros, ka bērnudārzā nebiju sajūsmā dejot pārī ar puikām, jo meiteņu bērnudārzā gluži vienkārši bija mazāk kā puiku, tāpēc tas bija diezgan neizbēgami. Atslēgvārdi: padomju laiki, jaungada priekšnesums, meitenes - sniegpārsliņas, puikas - zaķi. Vēl no agrīnajām atmiņām atceros pirmās erotiskās fantāzijas par pretējo dzimumu, un man pat netraucēja tas, ka par sieviešu anatomijas īpatnībām es vēl neko nezināju. Fantāzijas gan bija par pieaugušām tantēm, nevis bērnudārza grupiņas meitenēm.

Taču šobrīd es neņemtos apgalvot, vai uztvert sevi kā puiku bija audzināšanas ietekme, vai kaut kas iedzimts, jo man gluži vienkārši iztrūkst atmiņu. Leģenda vēsta, ka mana pirmā rotaļlieta bija koka mašīna, ar kuru es mātei pārsitu galvu. Stāstu esmu dzirdējis, atmiņu par šo notikumu vai mašīnas eksistenci man nav, tāpēc, iespējams, kaut kad esmu gribējis sev kādu Bārbiju. Kas gan būtu bijis apgrūtinoši, jo Bārbiju tanī laikā nebija, vispār ar rotaļlietām nebija spīdoši, un es pat nevaru nosaukt vēl kādu izteikti meitenīgu rotaļlietu, izņemot lelli parasto. Puikām bija mašīnas, zaldātiņi, pistoles, hokeja nūjas, cirvji, for that matter. Vēl bija visādi unisex riču-raču, piepūšami krokodili un tādā garā.
Comments 
26.-Maijs-2016 06:46 pm
man bija liela plastmasas kravas mašīna, uz kuras varēja uzsēsties un braukāties pa māju šurpu turpu cauri visām istabām (tagad es saprotu, ka kaimiņkārlis bija cilvēks ar zelta pacietību, jo vēlāk mājās bija arī klavieres, kuras man bija jāspēlē)
bet vispār mana mīļākā rotaļlieta bija plastilīns
26.-Maijs-2016 06:53 pm
Lūk, lūk, šis viss ir diezgan unisex.

Bet es tikko atcerējos vēl vienu lietu, vēl bez lellēm. Meitenes lēkāja gumijas. Vai kā nu to sauc.
26.-Maijs-2016 06:57 pm
Arī esmu lēkājis gumijas. Ar meitenēm.
26.-Maijs-2016 09:19 pm
Nu to var just.
26.-Maijs-2016 10:53 pm
Ak.
26.-Maijs-2016 06:57 pm
nu labi, gumijas nāca stipri pēc (nosacītā) leļļu vecuma
26.-Maijs-2016 08:08 pm
True. Tas vairāk tika minēts aiz nespējas izdomāt kaut ko citu.
26.-Maijs-2016 06:58 pm
Kā cilvēks, kurš ik la laikam iepērkas bērnu nodaļās, atzīmēšu, ka tas, ko tu sauc par "unisex" mūsdienās pienākas tikai puikām. Meitenēm ir lelles, virtuves lietas, kleitas un pēc iespējas rozā krāsās.
26.-Maijs-2016 06:56 pm
Mana mīļākā rotaļlieta bija dambretes, domino, šaha, ričurača un tamlīdzīgi kauliņi, pamatā uzvedu batāliju ainas.
26.-Maijs-2016 07:00 pm
es vēl mazliet padomāju, vēl pirms lasīšanas ēras man mīļas bija (šito laikam mūsdienās cibā nevar skaļi teikt) krāsojamās grāmatas
bet visas braukājamās mašīnas un plastilīni utt dabiski atmira, tiklīdz ķēros pie lasīšanas (tēvs taisīja mātei pārsteigumu – kamēr viņa vasaras sesijā ļeņingradā, bērns jāiedīda lasīšanā. to viņš pēc tam nožēloja)
26.-Maijs-2016 07:33 pm
krāsojamās grāmatas? tu, deģenerāts.

26.-Maijs-2016 07:43 pm
Starp citu, paturpinot tēmu, par kuru jau izlielījos - nu, par tām superbrillēm, viena no programmām, kurā uz brīdi padzīvojos, bija krāsošanas programma. Nu, kad paņem otu un vienkārši gaisā krāso un zīmē visu, kas labpatīk super3D formātā, nu tā, it kā ar otu stāvētu, piemēram, autobusa pieturā un turpat gaisā varētu uzzīmēt papagaili, tādu, ko no visām pusēm vari apskatīt. Itin nemaz nejutos deģenerāts, nu tā, ka ne bišku.
26.-Maijs-2016 07:45 pm
Man lasīšana kādu brīdi gāja paralēli. Ko nu es meloju, vēl līdz šim brīdim paralēli rit, jo šad/tad sanāk uz salfešu atlikumiem zīmēt visādus kvadrātus, bultas un apļus, kuri aizved nekurienē.
26.-Maijs-2016 07:36 pm
bet vispār tev būtu bijis jāredz, kādā pakaļā manai main lellei bija mati.

(nāku)


ak, bet mana mīļākā nodarbe ārpus lasīšanas bija dzemdēšana. sabāzt visādas rotaļlietas zem krekla un skaļi elsojot stumt ārā. visvairāk man patika dzemdēt dzīvniekus. un tad, kad tiku pie sunīša, kuram nez kāpēc bija rāvējslēdzējs vēderā, laikam tur kkāda bača, tur tak varēja visu ko sabāzt un sunītim taisīt ķeizaru.*


toč nāku.

*un runā, ka cilvēki nemainās, phe.
This page was loaded Apr 25. 2024, 9:53 pm GMT.