You wanna have a life but not too real
 
31.-Aug-2021 02:57 pm
Ir tāds Giles Yeo no Kembridžas, kurš ir specializējies molekulārā ģenētikā. Es gan esmu īpašs gīks, bet man patika, kā viņš novadīja vienu online prezentāciju. Un izejot cauri visiem... ne visiem, bet pamata vielmaiņas procesiem, atsevišķa sadaļa bija veltīta svara zaudēšanai un diētām. Un lai arī, surprise, surprise, visas diētas balstās uz kaloriju deficītu, viņš visas diētas sadalīja trīs grupās: kaloriju ierobežošana, paaugstināta proteīna diētas, paaugstināta šķirdrvielu daudzuma diētas. Kas interesanti, tik ļoti šobrīd populāro intermittent fasting viņš pielika pie kaloriju ierbežošanas stratēģijas diētām, lai gan visi gospeļi apgalvo, ka tas ir paut kaut kāda stāvokļa sasniegšanu. Man intuitīvi likās, ka tajā visā maģijā nav kaut kas tīrs, tomēr patīkami uzzināt, ka arī zinātne ir skeptiska. Vēl viena interesanta lieta, ka šis pat džeks īpaši izdalīja plant based diet, kas nav tas pats, kas vegānisms. Arī nekas pārsteidzošs, ka vegānie burgeri un bulciņas no uztura viedokļa nav nekas lielisks (neaizmirsīsim gan, ka ētiskie apsvērumi nekur nav pazuduši), bet man patika šis strikais nodalījums. Attiecīgi plant bases ir tā paaugstinātā šķiedrvielu daudzuma diēta.
Comments 
1.-Sep-2021 12:49 am
IF ir par tā stāvokļa sasniegšanu, bet kaloriju ierobežošana parati nāk līdzi kā patīkama blakne, jo nu it is simple as that - jo mazāk laika ēst, jo mazāk var pagūt apēst.

Zem IF arī iet tāda lieta kā ķipa ierobežoto kaloriju diētas, piem, divas dienas pēc kārtas ēd līdz 500 kal dienā, nākamās piecas ēd normāli, tad atkal divas zem 500 kal utt. - tas arī ir IF žanra regimen.
1.-Sep-2021 12:51 pm
Līdzīgas blaknes ir teju visām diētām tās sākumā, kamēr cilvēks pielāgojas jaunajiem apstākļiem. Intermittent fasting es izcēlu tādēļ, ka teju katrā otrajā pasākumā nākas saskarties ar kādu, kas ir ļoti entuziastisks pastāstīt, kā viņš ir atkājis ceļu uz gaismu. Which is kinda fine, diemžēl to starpā netrūkst "visi apkārt ir aprobežoti tumsoņas".

Cita starpā es esmu diezgan domājis par kaloriju deficītu sporta režīmā, un mani ir bijušas bažas, ka šī metode ir pat kaitīga, pretēji visādām leģendām, kā cilvēki svaru zālēs lauž rekordus, paralēlī fāstojot.
This page was loaded Maijs 1. 2024, 3:56 am GMT.