You wanna have a life but not too real
 
17.-Aug-2024 02:28 pm
Vakar man atveda vegānisko kefīru un biezpienu. Šodien nopirku dažas tējas, kas nebija pašas lētākās tējas pasaulē. Vēl gribās aiziet uz Alus Lauvu, un nopirkt kādu alu, tai skaitā to igauņu bezalkoholisko aveņu sour.

Lai gan kopumā es jūtos labi par to, ko es krāmēju savā ķermenī, tomēr šis viss liek just zināmu neveiklumu. Ir kaut kāds imposter syndrome gan nabaga jauniešu, gan urbānās vidusšķiras vidū. Es nepērku zīmolu preces, bet man ir diezgan dārgi cargo šorti, ko es tajā pašā dienā kompensēju ar šortiem no H&M. Man nav glauna pilsētas parketnieka, and yet. Un es turpinu pirkt plates, lai gan esmu piebremzējis ar šo izklaidi.

Toties zupas, ievārījuma un tomātu mērces vārīšana liek justies diezgan labi. Tanī gan ir arī attiecību kopšanas elements, jo tās lietas tiek darītas kopā.
Comments 
17.-Aug-2024 03:19 pm
Es toreiz nesapratu to komentāru par ētiku, pie apavu izvēles. Var izvērst?
17.-Aug-2024 03:21 pm
Es laikam mūsu draugam Levi ļaušu iezīmēt ideju.

https://www.youtube.com/watch?v=pq7_Pk1ucG4
17.-Aug-2024 04:23 pm
Šo zinām.

Jautājums bija vairāk par to, kas Tev ir svarīgs no ētiskas ražošanas aspektiem saistībā ar apaviem, ko minēju? Vai tas ir "green wash" faktors (tie bija vairāk sporta zīmoli un ar šādu pasaku stāstīšanu neaizraujas), gore tex klātesamība (standarta taku skriešanas apavi ir bez tā, Vaude ir sava ūdensnecaurlaidības sistēma, dažiem citiem uzņēmumiem vēl cita), vai uzņēmums ražo kaut ko no ādas utml., vai darbiniekiem maksā algu par ko var iztikt un jāstrādā mazāk par 12h dienā?

Tas arī pie ieraksta, kurā mini, ka pērc šortus H&M (šis nav domāts kā uzbrauciens vai uzaicinājums uz "sraču", es arī apenes un zeķes pērku tādos veikalos, un ir cilvēki, kuri var tikai to atļauties).
17.-Aug-2024 05:10 pm
Pieņemot, ka šajā rotaļā "izvēlies ētiskāko brendu" uzvarēt nav iespējams principā, nav tādas universālas formulas. Pie tam nav iespējams vienam cilvēkam zināt visu par visiem. Citreiz nospēlē emocionāls faktors, piemēram, ja kāda shitty megakorporācija ir spējusi saņemties un aizvākties no Krievijas tirgus.

Bet tāpat kā ar vegānismui, es to nepārvēršu par reliģiju. Piemēram, es caurmērā izvairos iepirkties H&M, bet kad tomēr kaut ko nopērku, es apzinos, ko es daru, tāpēc mēnešiem ilgi nekaisu sev pelnus uz galvas. Man nav pilns skapis ar trīsreiz uzvilktām lietām.

Bet šī ieraksta sakarā, mani vairāk mulsina tā izredzētības sajūta, ka es to visu varu atļauties, kamēr ir kaudze ar cilvēkiem, kas iespējams ir labāki cilvēki par mani, bet to nevar atļauties tīri finansiālu apsvērumu dēļ.
17.-Aug-2024 06:08 pm
Jā, "šure". Bet, tomēr, komentārs nav par sirdsapziņām, bet ir par kurpēm. Kas Tev no ētiskajiem apsvērumiem ir konkrētajā gadījuma ir/bija svarīgs? Jo es neesmu AI, lai tā uz sitiena atbildētu.
17.-Aug-2024 06:27 pm
Tā kā no Gortex principā ir iespējams izvairīties, tad tas ir no-go. North Face ir personīgajā bleklistē, vismaz tik tālu, cik eksistē alternatīvas. Par citiem brendiem es zinu mazāk, līdz ar to tā ir izvēle "uz vaibiem". Visbeidzot jebkas, kas nav divās heteroseksuālajās krāsās.
17.-Aug-2024 06:36 pm
Kas ir ar North Face? Google man neko nerāda
18.-Aug-2024 10:03 am
Man joprojām netapa skaidrs, kāpēc viņi ir boikotējami :) bet ok, kādreiz izstāstīsi
18.-Aug-2024 10:15 am
Visas parastās problēmas, kas piemīt kapitālismam, kad ražotājs vēlas kļūt par dzīvesstila brendu. Un kad lēmumu pieņemšanas centrs mainās no īpašnieka uz akcionāru padomi (like Boeing).
18.-Aug-2024 10:16 am
Bet tur pašā augšā ir arī JūTjūbes links, kur mūsu kanādiešu draugs iezīmē problēmu 10 minūtēs.
17.-Aug-2024 07:58 pm
Nu, jā, bet es jau Tev ieteicu viskaut ko, kas atbilst šiem parametriem. (Ja vien nav vēlmes, lai uzņēmums neražo neko citu ar gore tex sastāvā, tur tad jāskatās).
17.-Aug-2024 08:03 pm
Nu, es noteikti novērtēji insaitu, bet tā kā šajā reizē es jau biju nopircis botas, tālāk nepētīju. Bet nākamībai man būs atspēriena punkts, pirms dodos uz veikaliem.
This page was loaded Sep 20. 2024, 2:03 am GMT.