You wanna have a life but not too real
 
6.-Okt-2022 09:27 am
Kafijas ziņās, es empīriski pārliecinājos par vienu vienkāršu uzlabojumu, kas jau trešajā reizē mani pārliecināja, ka tas tiešām strādā. Līdzīgi kā fotogrāfijā, generally espresso pagatavošanā var spēlēties ar trim parametriem. Es apzināti nomainīju "kafija" uz "espresso", jo es esmu mokas kanniņas fans. Nu, lūk, ja tu esi ņūbis, un tev nav kaudze ar kafijas gadžetiem, kas visu spēj izmērīt līdz grama vai ņūtona precizitātei, (nopietni, cilvēki kafijas dzirnaviņas pērkot par 100 eur, un tas esot entry level), tad elementārākais ko tu vari darīt, ir nemalt kafiju tik smalki. Es visu laiku dzīvoju ar mantru, ka kafija mokas kanniņai ir jāmaļ maksimāli smalki, un tas bija absolūti kontraintuitīvi. Izrādās, tā var iegūt vispamanāmāko uzlabojumu. Citādi iepriekš šī pupiņu malšana man likās kā vinila plates - man patīk ideja un process, bet ko tieši es no tā iegūstu, izņemot vairāk iztērētas naudas, man nav skaidrs, un rezultāts no reizes uz reizi bija vidēji meh. Tagad es saprotu - jā, paldies lielveikaliem par lielisko pārcenoto vakumā malto kafiju piedāvājumu, bet tagad es redzu jēgu tam, ka es iegādājos dzirnaviņas. Ļoti lētas, ja kas. Toties var malt ne tikai kafiju. Ir, protams, vēl dažas lietas ko var pamainīt, netērējot ne centa, bet malums izrādījās pārsteidzoši efektīvs risinājums.

Also, es šo to uzzināju arī par piena putošanu, un jā - visi tie automātiskie pienu sildošie putotāji, tie piedāvā tikai procesa ērtumu, un IKEA piena putotājs tiek galā ar uzdevumu lieliski. Tajā līmenī, I mean.
Comments 
6.-Okt-2022 10:10 pm
Interesanti, man atkal šķiet un arī esmu lasījusi, ka jāmaļ smalki. Tev ir dzirnaviņas, ar kurām var vienmērīgi noregulēt? Man ir parastās "Straumes tipa", ar kurām ikdienā darbojos un kurām nav vienmērīgi, ir arī rokas dzirnaviņas, kam var regulēt malumu, bet tās tomēr prasa tik daudz laika, ka tiek izmantotas speciālos gadījumos.
Elektriskās dzirnaviņas vispār sākoties no 300 eur :DDD
7.-Okt-2022 11:44 am
Man arī ir blade grinder, tāpēc es to daru uz aci. Kas nozīmē arī to, ka iespējams es varētu panākt līdzīgu efektu vienkārši samazinot kafijas daudzumu porcijā. Bet, protams, tas ir stāsts arī par pareizo līdzsvaru starp skābo un rūgto garšu, un šķiet, ka es esmu to uzlabojis ar rupjāku malumu. Vismaz konkrētai pakai. Bet rupjāks malums generally tiek uzskatīts kā muļķu drošāks.

Bet tas viss, protams, ir baigais vispārinājums, jo vēl ir tie divi citi faktori, kā arī patšam malumam ir vēl smalkāka zinātne apakšā.

https://youtu.be/bgjvLQu5NlE
This page was loaded Nov 25. 2024, 2:11 pm GMT.