You wanna have a life but not too real
 
17.-Sep-2021 01:43 pm
Dažas piezīmes uz burtnīcas maliņas, pirms es esmu ķēries klāt kaut kam garākam.

Kā būtu, ja mēs atmestu domu, ka eksistē visus iekļaujoša māksla, un ka māksliniekam kaut kā būtu jāpārvar sociālekonomskais konteksts? Visiem ir savas specifiskās problēmas. Got it. Bet kā būtu, ja par tām reflektētu savas realitātes kontekstā, nevis piesietos kādam individuālajam māksliniekam, un tad stāstītu, kā viņš nav adresējis tieši tev svarīgas tēmas? Pameklē apkārt kaut ko citu, un ja iespējas ļauj, radi ko savu. (Kad mēs runājam par kaut kādu konkrētu resursu pārdali, un vienas grupas prioritizēšanu pār otru - tā ir cita tēma.)

Otra lieta - artist left you with no conclusion? Kas tas vispār ir? Tas ir jaunības naivums? Es ceru. Es saprotu, ka konservatīviem ir vilkme uz didaktisku mākslu, bet kas ir šis? Same, same, bet par citām vērtībām? De fak?
Comments 
17.-Sep-2021 02:48 pm
tas, ko es mēģināju pateikt, ka ir legit, ka tev patīk godīgums mākslā un ka tev ir savi kritēriji, kas ir un kas nav godīgi.

protams, tas ir zināms naivums, ņemot vērā, ka performance ir performance, taču šī ieraksta problēma ir tāda, ka tu jau apelē pie tā paša "kā būtu ja mēs atmestu"

lai arī realitātē jau "drīkst patikt" un "drīkst nepatikt" ir visnotaļ individuāli lielumi, un kā būtu, ja mēs neatmestu neko, bet arī nevienotos ne par ko?

man šķiet, ka te ir nedaudz plašāks konteksts par to, ka netflix viļā pa muti visādus jājamzirdziņus - mentālā veselība, diversity utml., un tur viss ir kārtībā, bet brīžiem tīri intuitīvi skaidrs, ka šis ir "negodīgi", t.i. darīts tāpēc, ka šī ir aktuāla tēma, nevis tāpēc, ka autoram svarīga tēma. un šis negodīgums var besīt, lai arī, protams, tā ir tikai sajūta un interpretācija.

bet vai tu ar šo ierakstu aicini nekritizēt to, kas nepatīk, bet meklēt kaut ko citu? un vispār - dari pats?

"piesietos kādam individuālajam māksliniekam, un tad stāstītu, kā viņš nav adresējis tieši tev svarīgas tēmas? Pameklē apkārt kaut ko citu, un ja iespējas ļauj, radi ko savu."

esmu kā kritiķis šo dzirdējusi daudz. ja tev nepatīk, neskaties un vispār - dari pati. un tas nu reiz ir bs arguments.
17.-Sep-2021 03:05 pm
Tēmu par mākslas pedagoķisko lomu es pagaidām likšu mierā. Bet ja runājam konkrēti par Netflix "Inside", tad es ieraudzīju: "Oh, you white people know nothing!" Citiem vārdiem, bet vispār ir tāds general kritiskais skatījums. Kas ir normāla lieta ko pārmest, bet kaut kā šis konkrētais pārmetums sāk šķist klišejisks un pašmērķīgs. Like, have you seen the guy? Pat viņa "white womens Instagram" ir ļoti ierobežots skatījums, yet, manuprāt, tas nav nevērtīgs. Ok, not everyone's cup of tea, I get it.
18.-Sep-2021 12:08 pm
Ja lūkojamies apkārt, tad patiesībā neko daudz rast nevaram. Kā rezignēti izsakās Imants Lancmanis: "(..) Mūsdienās ir grūti atšķirt talantu no atdarinātāja. Nevarīgums ir kļuvis par stilu. Māksla kļūst bezatbildīga. Ir neticami daudz diletantu, kuri bezkaunīgi izmanto mākslas tirgus un kritikas iegriezto spararatu. Tiek uztaisīts pilnīgs mēsls, bet tas tiek pārgudri apstāstīts un apaudzēts ar konceptiem. (..) Tāpēc visi aplaudē, lai neizskatītos pēc muļķiem, kas dižos konceptus nav sapratuši." Lai gan... ko nu tāds sirmgalvis no laikmetīgā saprot?
20.-Sep-2021 01:53 pm
Ir grūti spriest bez plašāka konteksta par šo Lancmaņa izteikumu, kā arī neapšaubot un nenonicinot viņa darbu, bet intuīcija saka, ka tiešām - ko nu tāds sirmgalvis no laikmetīgā saprot? Kaut kā man ir sanācis novērot, ka viņam šad un tad patīk pakritizēt laikmetīgo, darot to ar šauru "aizgājusī pasaules godība" skatījumu.
This page was loaded Maijs 6. 2024, 12:18 pm GMT.