You wanna have a life but not too real
Antititāniks 
15.-Feb-2021 10:53 pm
Revolutionary Road is one hell of a movie.

Lai gan tā ir filma par average american family, to pilnīgi noteikti var saukt par šausmu filmu. Filma jau nepasaka neko tādu, ko visi jau nezinātu, vienkārši parasti cilvēkus pasargā pieklājība, iejūtība un lietu nesaukšana skaļi vārdā. Turpretī šī filma turpina tev kliegt sejā, un tev īsti nav kur paslēpties. Tu, protams, vari apturēt pašu filmu, ievilkt elpu, vai nolemt to tālāk neskatīties.

Vēl šī filma, manuprāt, veiksmīgi parāda to, ka cilvēkiem neizbēgami ir dzumumspecifiskas lietas, no kā baidīties. Lielākā daļa, protams, ir vispārcilvēcīgas, un daļa specifikas izriet no sabiedrības ekspektācijām, bet tā viena viena atšķirība ir tik harsh.

Lai vai kā, cilvēki jau sen ir meklējuši līdzsvaru starp turēšanos visiem spēkiem pretī dzīves brāzmām, un ļaušanos brīvam kritienam, tāpēc ir bijuši gan ciniķi, gan stoiķi, gan citi mēģinājumi laifkoučot sevi un citus. Šķiet, ka šī filma arī ir par izvēles šausmām, un ja prasītu man, es noteikti tās stādītu augstāk par nāves šausmām.

Bet runājot par mazajiem dzīves prieciņiem, es būšu iemācījies novērtēt rīta kafiju. Tas nav nekas oriģināls, bet šī ir lieta, kas man patīk tā trūlī un dīplī. Cilvēks, piemēram, var visu mūžu meklēt mīlestību, un ja atrod, tas nav nekāds halucinogēns trips mūža garumā. Un ja neatrod, vai arī šaubās, ka bija atradis? Diezgan briesmīgi. Reizēm tas kafijas mirklis ir ļoti īss, bet viņu var dabūt katru rītu. Un kas vēl krutāk, ja kādu rītu viņš nav bijis, arī tas ir ok. Nekādu dvēselisku moku.

Citiem vārdiem sakot, manuprāt, diezgan kruta filma, bet nesakiet, ka nebrīdināju. Skatoties šo filmu, ik pa brīdim par to parādīsies sajūta, ko ļoti labi raksturo filmas pēdējais kadrs. Cita starpā, all the credit goes to mans mīļākais kinokritiķis, kas brīdināja, ka būs čerņa, bet es nenojautu, cik liela.
Comments 
16.-Feb-2021 03:21 am
filma forša, jā. Smaidīgais "morning after" brokastu rīts mana mīļākā epizode.
16.-Feb-2021 09:22 am
Lai arī acīmredzami feiks, man tas likās kā atelpas brīdis. Tāpēc arī iedomājos par kafiju no rītiem. It actually might feel nice for a moment for both sides.
16.-Feb-2021 08:55 am
antititāniks, haha
16.-Feb-2021 10:28 am
vai ne?
This page was loaded Sep 28. 2024, 6:17 am GMT.