You wanna have a life but not too real
Holivudas kino 
14.-Aug-2020 11:17 am
Iespējams man ir sabojājusies spēja skatīties Holivudas kino. Mazliet pat žēl, jo ārpus festivālu filmām man atliek vienīgi sporta un mūzikas doķenes, un statndup komiķi. Seriāli mazāk par trim sezonām vispār ir retums.

Vispirms es ilgi pētīju Netflix piedāvājumu, lai secinātu, ka Latvijas Netflix nav pelnījis saņemt pilno abonēšanas maksu. Nopietni, kāpēc joprojām legālas iespējas noskatīties vai iegādāties filmu ir tik sarežģītas? Pēc tam es gāju cauri savam letteboksam, un lasīju atsauksmes. Pēc visa spriežot, es joprojām nemāku internetus.

Viena filma bija Stoker. Tomātos tai ir diezgan ievērojami 70%. Negaidīju šedevru, bet konkrētajā vakarā negribēju skatīties arī kādu nepārprotamu favorītu. Teorētiski filmai bija jāuzbur spriedze, bet faktiski tas bija dīvains stāsts, ko varētu izstāstīt piecos paplašinātos teikumos. Bija vairāki lieliski vizuāli un skaņas risinājumi. Tiešām, bez ironijas borderline ģeniāli, bet kopumā ar to bija stipri par maz, lai filma radītu jebkādu līdzpārdzīvojumu.

Otra filma bija Arrival, kuras tomātu reitings vispār ir kaut kas fantastisks. Varbūt tie vērtētāji vērtē tikai kaut kāda šaura subžanra filmas, tad šis fantastiski augstai vērtējums šķistu ļoti saprotams. Jau pirmajās minūtēs es pie sevis lūdzos, lai tikai tā nebūtu modernāka Independence Day versija. Nebija tik traki, filmai bija kaut kāda netriviāla doma, bet kopumā tomēr diezgan vienmuļi.

Nu jā, drusku bija bail sabojāt sev The Killing of a Sacred Deer skatīšanās pieredzi, savukārt Million Dollar Baby šķita pārāk acīmredzama izvēle, un es šo filmu atstāju kādam citam brīdim, kad negribēsies pārāk iespringt uz filmas meklēšanu. Man, protams, ir pieejams savs kinokritiķis un tā, bet tiešām neeskistē labas filmas, kas varētu interesēt tikai mani? Ir taču, piemēram, Lord of The Rings, kas vismaz atmiņā ir palikusi kā diezgan forša filma. Un pat ja tāda ir viena desmitgadē, kas tad ir pēdējās desmitgades Lord of The Rings? Avendžeri? Ja tā, tad tas ir drusku bēdīgi, jo jau ieraugot Marvel logo man pumpas metās.

Lai vai kā, ja nu kādam ir padomā kaut kas labs no Netflix, pārsteidziet mani. Kādu brīdi apsvēru domu paskatīties Mr Robot, bet es no šī seriāla neesmu redzējis veselas trīs sezonas, kas ir ļoti nopietns arguments pret, un tas, protams, nav atrodams Netflix.
Comments 
14.-Aug-2020 12:47 pm
Santa Clarita Diet, Happy!, The Sinner, The Kominsky Method (you’d be surprised). Ja patīk drūmi detektīvi, tad īru Jack Taylor, vēl Paranoid, Bodyguard, Collateral, Broadchurch.
14.-Aug-2020 01:22 pm
Es galvā lieku likmes, cik daudz no šī Latvijā nebūs pieejams.
14.-Aug-2020 01:29 pm
man ir čehu Netflix, gribētos domāt, ka nav tik traki. vispār bija arī viens drūms velsiešu crime drama, bet es nespēju ne atcerēties nosaukumu, ne atrast vairs Netflixā.
toties Amazons gan ir stingy bastards (not that that's new), un Latvijas Amazonā nedod pat daudzus savus originals (man ir UK Amz joprojām).
14.-Aug-2020 06:00 pm
Kominska metode ir, bet tev nepatiks. Like apsolu. Also a lifehack. Pajautā man, ko tu gribētu redzēt Netflix.
15.-Aug-2020 10:19 am
Mūviju vērtējumos ir viens liels mīnuss, proti, tos "like" derētu sadalīt pa vērtētāju vecuma grupām.
This page was loaded Apr 23. 2024, 5:14 pm GMT.