You wanna have a life but not too real
Par adopciju 
21.-Apr-2017 12:04 am
Miljons dolāru jautājums, kam būtu jāadoptē bērni? Ja tā ir sabiedrības atbildība, vai sabiedrība jau to nav atrisinājusi, izveidojot bērnunamus? Ja tomēr pamestie un atņemtie bērni ir jāintegrē jaunās ģimenēs, tad kurās? Bezbērnu ģimenēs? Ģimenēs ar bērniem un pieredzi? Un kā ar sabiedrības solidaritāti? Varbūt audžuvecākiem ir jāmaksā lielāki pabalsti? Bet varbūt tā ir katra indivīda personīga lieta, gribēt vai negribēt adoptēt bērnus bez ģimenēm? Kādam tā ir vainas vai pienākuma sajūta, ticība dievam, ticība karmai.

Kāpēc tādi jautājumi? Jo šis: http://www.lsm.lv/lv/raksts/arpus-etera/evita-purina-stasts-par-arturu.-vienu-no-sistemas-berniem.a233463/ Kā arī it kā visiem ir skaidrs, ka adoptēt ir labi un pareizi, bet kāpēc tas ir labi? Un ja ir labi, kāpēc tad bērnunamos vēl ir bērni?
Comments 
21.-Apr-2017 01:11 am
Adopcija un audžu ģimene ir divas dažādas lietas.
21.-Apr-2017 07:25 am
jā, bet nav īsti skaidrs, kā pirmās dēvēt. adoptīvās ģimenes?
21.-Apr-2017 11:57 am
Šobrīd pārāk neinteresē termonoloģijas jautājums, ja vien tas nekļūst būtiski argumentācijā.
21.-Apr-2017 09:32 am
Vai tā jau nav un vienmēr nav bijusi katra indivīda personīgā lieta? Neesmu dzirdējis, ka kādam būtu atvests un ar varu iešķiebts bārenis.
21.-Apr-2017 11:56 am
Tas, ka kaut kā vienmēr ir bijis, vēl nenozīmē, ka tā ir jābūt. Mani šobrīd vairāk interesē jautājums, kā būtu jābūt. Kaut kādā ziņā var arī teikt, ka "ar varu iešķiebts" šis pienākums ir valstij.

Kas attiecas un indivīda izvēli, motivācijas var būt diezgan dažādas. Domāju, ka, piemēram, veģetārieša un musulmaņa iemesli neēst cūkgaļu ir diezgan dāžādi, lai arī no cūkas perspektīvas ir diezgan vienalga.
21.-Apr-2017 12:07 pm
Tur ir diezgan daudz par to kā ir, ne tik daudz par to kāpēc, un arī jautājums "bet pamatā nepieciešama vēlēšanās to darīt. Tādas nav." paliek retorisks.

Argumenti par ārzemniekiem un homoseksuāliem pāriem arī rada tikai papildus jautājumus, un vēl vairāk pastiprina tieši jautājumu kāpēc paši neadoptē, ja reiz ir tik liela pārliecība, ka gejiem un ārzemniekiem nedosim?
21.-Apr-2017 12:39 pm
Pag, tagad es nesapratu, kur ir tava problēma. Kas ir tie jautājumi, kuri, tavuprāt, netiek atbildēti (bet vajadzētu atbildēt)?

Viens jautājums gan šķiet pilnīgi skaidrs - viens no iemesliem, kāpēc ir tik maz audžuģimenēs adoptēto bērnu ir tāds, ka bērnu namiem nemeklē audžuģimenes bērniem. Un tas tiek darīts tāpēc, ka bērnu namiem tas nav izdevīgi. Atrasta audžuģimene bērnam nozīmē ienākumu zaudējumu bērnu namam. Un tā ir greiza sistēma, kas rada aplamus motīvus - nevis rīkoties, kā ir labāk bērnam, bet gan tā, kā ir labāk bērnunamam.
21.-Apr-2017 12:58 pm
Es mazliet teoretizēju, tāpēc man tas nešķiet tik vienkārši. Ja mēs tīri par viedokli, ka taisām augšā fosterģimenes un partnerattiecību likumu, un ļaujam adoptēt ārzemniekiem, tad es pilnībā piekrītu. Tai pat laikā man šķiet, ka tā ir neliela utopija, un neatbildētais jautājums, kas ir tas dīvainais morālais graunds, kas traucē pieņemt šo acīmredzamo risinājumu?
21.-Apr-2017 04:41 pm
Man šķiet, ka nav nekāda "dīvainā morālā graunda, kas traucē pieņemt šo acīmredzamo risinājumu"? Proti, es domāju, ka daudziem pilsoņiem (Meluškānam u.c.) jau sen ir skaidrs, kāda kārtība būtu daudz labāka bērniem. Cita lieta ir to īstenot. Un tas ir politisks jautājums, t.i., kā tehniski izdzīt cauri attiecīgās izmaiņas likumā utt. Tā ir praktiska problēma. Diemžēl, pret to arī viss atduras. Un cik saprotu, jau daudzus gadus. Tā vienkāršā iemesla dēļ, ka daudziem ir ērti tā, kā ir. Bet šī jau nav vienīgā tāda veida lieta. Tieši tas pats ar izglītības sistēmu. Daudziem jau sen ir skaidrs, kas būtu jādara. Tikai sūdu to var izdarīt.
21.-Apr-2017 06:24 pm
Labi, paņemam no visa atsevišķi tikai partnerattiecību likumu, kas, iespējams, ir nebūtiskākā daļa konkrētajā diskusijā, bet tomēr. Tu domā, ka iebildumi un ar to saistītā retoriska ir saistīta ar to, ka kādam ir slinkums kaut ko tehniski risināt?
This page was loaded Apr 25. 2024, 9:25 am GMT.