hmmm. nu, es parasti sastampāju kartupeļus, pielejot pienu un sviesta gabalu lieku tikai finišā, kad biezenis uz šķīvja. tipa, lai sviestiņš vidū izkūst. ā, un vēl es smalku sagrieztu sīpolu iemīcu iekšā, bet tā droši vien man kaut kāda bērnības pervelība, neesmu nevienu citu redzējis tā darām :D
Nu, es, slinks būdams, kartupeļus sagriežu diezgan smalki, un vāru līdz stadijai, kad tie paši jūk ārā. Izpaliek stampāšanas posms. Pēc tam, kad tie nokāsti, atpakaļ uz plīts, pieliek sviestu, un, pamazām lejot klāt pienu, to visu maisu līdz diezgan pašķidrai putras konsistencei. Un beigās ar mikseri.
smalki sagrieztu sīpolu pirms tam var apcept. un pievienot vēl dilles vai kādu citu zaļumu. un jā, es kartupeļos sviestu un pienu lieku uzreiz, sastampāju, tad ar mikseri. mikseris dod gaisīgumu un vieglumu.