You wanna have a life but not too real
Sports veselībai 
15.-Nov-2011 11:52 am


Biju šito stāstu (skat. tālāk) jau dzirdējis agrāk, ka apavi vispār ir ļaunums u.t.t. Bet tādu sasaisti ar "ahilu" gan es redzu pirmo reizi. Vēl beidzamais dakteris man noprasīja cik man gadu, un tad piebilda, ka manā "vecumā" tas jau vēl ir normāli, jo problēmas ar pēdām rodas jauniešiem arvien agrāk. Bet galvenais, nav skaidrs, ko ar to visu iesākt. Pat neņemot vērā to, cik frīkaini tas izskatītos, pieļauju, ka sākt skraidīt basām kājām problēmu vairs nerisinās. Un iet pie visiem tiem šarlatānism, tērējot laiku un naudu, arī nav pārāk iedvesmojoši.

Free Your Feet
Created by: X Ray Technician Schools
Comments 
15.-Nov-2011 12:26 pm
ko līdzīgu var teikt arī par pēdu kopšanu, jo biežāk apmeklē pedikīrus, jo vairāk un jocīgākos veidos pēdas atkal 'aizaug'. Baskājaina vazāšanās turpretī uzaudzē 'dabisko zolīti', kas ir visai vienmērīga un ne pārāk pamanāma, atšķirībā no pēc-pedikīra aizaugumiem :D

15.-Nov-2011 12:28 pm
Zināms pamats tam ir, bet paskatoties uz visādiem dabas bērniem no Āfrikas vai Amazones džungļiem, nu tās pēdas ir tādas, kādas viņas ir. Nekādas grieķu skulptūras tur nesanāk.
24.-Nov-2011 05:16 pm
Kad biju mazs, man bija plakanā pēda un vecāki uzklausīja kaut kāda ārsta padomu un visu vasaru neļāvā nēsāt kurpes (vasarā Jūrmalā dzīvojām), bet ziemā dzīvoklī izbēra vienā stūrī sīkus akmeņus un lika pa tiem staigāt.

Plakanā pēda pazuda gada vai divu laikā, bet līdz padsmit gadiem biju pieradis plikām kājām staigāt. Uz veikalu gāju bez apaviem, uz Jūrmalas centru, ja kaut ko vajadzēja, arī. Atceros, ka nebija problēma paskriet vai uz vienas kājas lēkāt pa dzelzceļa uzbēruma šķembām :). Un, ja tā padomā, pēdu tiešām liku kaut kā savādāk, nevis uz papēža, patiesībā tagad man arī nav problēmu plikām kājām iet pa tādu virsmu, kur citi saka, ka nevar pastaigāt. Nekāda biezā āda pat nav, jo divreiz gadā visu ādu novīlēju pie pēdu ārstes, vienai pēdai kārpas ārā griežot.

Tāpat, staigājot pa kalniem (trekingojot) izvēlos tikai minimālistiskas kurpes ar plānu zoli vai sandales, nevis hvz kādus kalnu zābakus, kādus nereti rekomendē. Arī nav ne vainas, turklāt daudz lētāk. :)
24.-Nov-2011 05:24 pm
Nu, beisiklī, šodien dakters tā pat izteicās. Vienīgais tas, ka ar gadu vai diviem es cauri laikam netikšu.
24.-Nov-2011 06:29 pm
Nujā. Bet problēmas jau būs vienmēr. Man moš ar pēdām viss ir ok, bet fakinās kārpas uz pēdām moka jau kuro gadu. Tikšu vaļā no kārpām, sāks sāpēt ceļi. un 60 gadu vecumā sāpēc viss.
24.-Nov-2011 06:31 pm
Nu, nekas nav ideāls. Kā dakters šodien teica - ārstē kājas mērcējot tās aukstā ūdenī, bet tas gan negarantē, ka nenorausi angīnu.
This page was loaded Jun 21. 2024, 3:28 am GMT.