You wanna have a life but not too real
 
17.-Feb-2024 12:33 pm
Man šķiet, ka vārds audiofīls ir pārāk brīvi lietots. Daļa no tiem Jūtjūberiem galvenokārt ir vlogeri, un pie tam ļoti bieži fetišs ir ap un par podziņām un caurumiņiem dažādās kastītēs. Var jau būt, ka kaut kur tur ir audiofīli, kas rituāli klausās jaunāko Rolling Stones plati, mēģinot atrast kādas pamestas telpas ar labāko akustiku, bet man ir aizdomas, ka tā ir tāda fantāzija, un realitātē ir vienkārši cilvēki, kuriem patīk mūzika, un kas var atļauties visādus gadžetus, lai viņa skanētu kvalitatīvi. Piemēram, es nevarētu kvalificēties audiofīlam, jo es esmu nabags, un man ir kaimiņi.
Comments 
17.-Feb-2024 01:40 pm
Ja atskaņo kvalitatīvu mūzikas ierakstu, nevis troksni visās iespējamās frekvencēs, nekas daudz ārpus istabas neskan. Vismaz pie drauga, pie kura ik pa laikam kaut ko paklausāmies, arī vēlās nakts stundās, kaimiņi nekad nav nākuši.
19.-Feb-2024 11:34 am
Fiziku neapmānīsi, un galvenie faktori ir jauda, izolācija un tumbu novietojums. Ja pēc 23.00 es pārslēdzos uz plaukta tumbām, domāju, ka kaimiņiem tas nekādi netraucē. Uz zemes stāvošās tumbas ap 100 vatiem vecās mājās zemās frekvences šā vai tā vadīs, pat ja mūzika nebūs pārāk skaļa. Jau iepriekšējā Rīgas dzīvoklī ar visu kruto izolāciju kaimiņi mēdza lūgt darbadienu vakaros būt klusākiem. Šī brīža dzīvoklī, kur reizēm var pat dzirdēt kaimiņus krācam, ir pavisam bēdīgi.

Kvalitatīvs mūzikas ieraksts, manuprāt, ne tikai nav arguments, bet viņš pat neko daudz neizsaka. Pirmkārt, gandrīz viss digitālais saturs ir gana kvalitatīvs, ja mēs runājam par traucēšanu kaimiņiem. Es pieņemu, ka kaimiņi labprātāk paciestu Lanu Del Reju, nevis kaut kādus blekmetāla kasešu demo ierakstus, bet ja mēs nerunājam par tāda līmeņa skaļumu, kur kaimiņi to varētu atšķirt, tad mūzikas žanrs varētu pat vairāk ietekmēt kaimiņu ciešanas kā ieraksta kvalitāte. Pat ļoti mierīgā elektronikā var būt tas zemās frekvences bīts, kas knābā kaimiņu nervu sistēmu, kamēr rēcoši metālisti varētu netikt tālāk par istabas sienām.
This page was loaded Maijs 19. 2024, 12:42 am GMT.