You wanna have a life but not too real
 
19.-Okt-2019 02:16 pm
Ir mazliet savdabīgi meklēt filozofisku jēgu kamīna kurināšanā, bet arī tāds sīkums var izgaismot to, kā ir iespējams nepareizi interpretēt cilvēku motīvus.

Kādu laiku atpakaļ opis man rādīja, kā iekurināt kamīnu. Viņš man neparādīja pareizo veidu, viņš man parādīja divus dažādus veidus. Viens veids ir ar skaliņiem un avīzēm, tā kā to dara omīte, jo tas ir dabiski, tas ir ekoloģiski. Es vēl ilgi ticēju šim pretnostatījumam, jo bija tik daudz stāstu un piemēru. Un tad viņš visai šai smalkajai konstrukcijai uzlēja virsū benzīnu, un teica: "Bet šādi kamīnu iekuru es." Vispār nebija šaubu, ka opis ir vecs, stūrgalvīgs vecā kaluma vīrietis, kas turēsies pie saviem uzskatiem, un nekad nemainīsies. Tai pat laikā tas nebija "uzsist kulaku galdā" gājiens, to viņš piekopa savā nodabā, un centās neafišēt omītei, ka viņš tā dara. Es biju viņa noslēpuma uzticamības persona... jo pareizā dzimuma, vai varbūt pareizās dzīves uztveres.

Bet tas bija sen. Pagājušajā ziemā es empīriski iemācījos daudzas kamīna un plīts kurināšanas īpatnības, ieskaitot to, kādi mīti nav izveidojušies ap šo procesu. Varētu pat teikt, ka es tīri labi un ātri varu iekurināt kamīnu. Bet vakar es atbraucu uz laukiem ap pus desmitiem, pietiekami noguris, lai nepaliktu Rīgā ilgāk, un paliktu pa nakti šeit viens. Kaut kas man nesanāca ar pirmo reizi, un kamīns neaizdegās. Tad es paņēmu degšķidrumu, pārlēju pāri malkai, un varēju mierīgi iet līdz galam noskatīties vienu boksa maču, ko es iesāku skatīties Rīgā. Un tas šķita tik loģiski, ka tad kad tu beidzot gribi mierīgi apsēsties un neko nedarīt, bet tev tomēr ir jāatrisina vēl viena praktiska lieta, tu izvēlies ātrāko un vienkāršāko veidu, nepiešķirot tai lielāku nozīmi un vairāk laika, kā ir nepieciešams. Tas varēja nebūt par stūrgalvību. Tas varēja būt mēģinājums pateikt, ka šeit būs daudz praktisku lietu ar kurām dīlot, no kurām tu bieži nogursi, tāpēc nav nekā slikta tajā, ka tu gribēsi pārliet visam pāri benzīnu un aizdedzināt, lai varētu mierīgi apsēsties un pievērsties kaut kam citam, kas tev dod gandarījumu.
Comments 
19.-Okt-2019 04:00 pm
Izņemu no konteksta un priecājos: “ ...tāpēc nav nekā slikta tajā, ka tu gribēsi pārliet visam pāri benzīnu un aizdedzināt, lai varētu mierīgi apsēsties un pievērsties kaut kam citam...”
19.-Okt-2019 04:15 pm
es tieši tā šobrīd jūtos par 3 melniem apģērba gabaliem, kuri ir tik aplipuši ar kaķa fluff, ka apliet ar benzīnu un aizdedzināt ir loģiskākais risinājums.
19.-Okt-2019 04:20 pm
Nav arī gluži netīšām izvēlēts šāds formulējums.
This page was loaded Apr 25. 2024, 3:14 pm GMT.