You wanna have a life but not too real
Ļaunās korporācijas 
27.-Jul-2011 12:42 pm
Ksenofobija, protams, ir jauka un vajadzīga lieta, tā pat kā stereotipizācija, bet tomēr mani tas viss tomēr mazliet mulsina. No sākuma cilvēce baidījās no troļļiem un dragōniem, tad no citplanētiešu uzbrukuma, tagad no tā, ka lielās korporācijas viņus stalko, un mēs visi nonāksim matriksā. OMG, OMG - another way Google knows everything about you. Varētu padomāt, ka Google ir bīstamāks par jocīgo skolasbiedru, kas joprojām par tevi domā visādas neķītras domas, un, iespējams, tavu Facebook ģīmetni iefotošopē visā savā pornobilžu kolekcijā. Vai arī Gūgle drīzāk aplaupīs tavus bankas kontus, nekā kāds no tava dzīvokļa iznesīs televizoru un datoru. Tas viss atgādina anekdoti par zemūdeņu biedēšanu dīķī. Kaut kā šķiet, ka tas viss ir savas personas pārvērtēšana. Vai arī atskatījušies uz gadījumiem, kad cilvēks reāli ir piemirsis, ka bļaustīties un pliku dirsu rādīt internetos, neko diži neatšķiras no tā, ja tu to sāktu darīt uz ielas.

Jā, vēl viens jājamzirdziņš ir datu turēšana internetos. Komentārs iz db.lv raksta: "Jā, jā. Glabājiet tik visu kaut kur mākonī (citiem vārdiem, kaķim uz astes). Mākonis var izgaist vai nobrukt internets (vai kādā vietā nebūt nekādas piekļuves internetam). Bez datu dublēšanas (glabāšanas kādā cietajā diskā) tāpat nevarēs normāli iztikt." Kad es pamanīju pēdējo bļāvienu iz sērijas: "Āāāā, cietnis nobira - datiem pizģec". Nedēļu atpakaļ? Tagad paceļ rokas visi tie, kam ir sasetoti raidi vai mājās ir kādas NAS sistēmas, vai vismaz dati kaut kādā nebūt veidā tiek bekapoti. Anyone?
Comments 
27.-Jul-2011 01:17 pm
nu, par mākoņiem runājot, es varētu pacelt roku diezgan daudz reižu par to, kā mājās nobirst tīkla pieslēgums. Disks, ja atmiņa neviļ, nobira vienreiz mana mūža laikā. Pie tam bira lēnām un ar cieņu, ļaujot saglābt datus.

Tas nu tā.

Bet arī no mākoņiem var taisīt bekapus sakaru pārtrūkšanas gadījumiem.
27.-Jul-2011 01:28 pm
Nu, labi, nobirst tīkla pieslēgums. Daudziem ar visiem pieejamajiem datiem dzīve apstājas bez pieslēguma. Viens no radikālākajiem piemēriem, kad Norvēģijā nobira viena mobilā provaidera tīkls. Smagajiem un autobusu šoferi stāvēja ceļmalās, jo visa maršrutēšana pa pipeļiem, un pat piezvanītu un paprasīt nevar.
27.-Jul-2011 01:31 pm
Ā, nu jā. Aizmirsu piebilst, ka akurāt brēcienus, ka kāds ir palicis bez datiem, jo tie ir pazuduši mākonī, es neesmu dzirdējis. A par lēni mirstošu disku - cilvēki mēdz būt pavirši. Es tai skaitā. Un te vairs nav stāsts par cietajiem diskiem vien, bet var minēt arī ielaistus bronhītus u.c.
27.-Jul-2011 01:20 pm
man nav datu, kurus bekapot. Ja un kad kkas zūd, ļauju tam zust, zārks tukšs nestāv, sataisīs jaunus :D
27.-Jul-2011 01:32 pm
Nu, ir jau arī cilvēki, kas neraud par to, ja māja nosvilst ar visiem bērnības albūmiem.
27.-Jul-2011 01:47 pm
ik pa pāris gadiem pašrocīgi sadedzinu dņivņikus,fočenes un mīlestības vēstules :DDD
27.-Jul-2011 02:34 pm
es pilnīgi gara acīm iztēlojos kā var pielaist uguņus savam feikgļuka akauntam vai gūglemeilam. varen grandiozas bildes rādās iztēlē. gan kā iestiept rociņu ar šķiltavām caur moņitōru, gan kā lavīties iekšā gūgles ofisā un svilināt attiecīgo serveri vai kaut kā tā. kļova.
27.-Jul-2011 04:06 pm
nu, attiecībā uz virtuālu materiālu ļoti labi strādā opcija 'delete', uguns tika minēta saistībā ar b_d alūziju par nosdegušo māju ar bērnības albumiem
27.-Jul-2011 02:38 pm
nēnu, es tā pa pusei pacelšu tomēr rociņu. svarīgās lietas (bildes un šādi tādi doķi) jau tiek bekapoti (iecepti DVD diskos) laiku pa laikam. un šādi tādi doķi tiek turēti kā attačmenti epastos un visādi tādi, lai būtu. visu pārējo var tak pa jaunam nokačāt.

bļe, tikko iedomājos - moš mūzikas folderi arī vajadzētu kaut kur iecept. ato to visu pa jaunam sameklēt gan varētu būt.. err.
27.-Jul-2011 02:40 pm
e-pastu attačmenti - situ atzinīgi uz pleca. Ja nu kas, varēs vervēt Oušena duci, un iet meklēt, kura kaste kādā Indijas tuksnesī ir jāsvilina nost. :)
27.-Jul-2011 02:50 pm
don't get me wrong, bet tas Oušena ducis tomēr izklausās pēc kopā jautrāk :D un es vēl nekad neesmu bijusi Indijā.
27.-Jul-2011 06:04 pm
ceļu roku augstu jo augstu. bekoju katru darbadienas vakaru. kamēr pilns grozs.
27.-Jul-2011 06:07 pm
Tu jau mums gudrs un pilsoniski atbildīgs, tāpēc neskaitās.
This page was loaded Okt 2. 2024, 11:26 am GMT.