You wanna have a life but not too real
 
9.-Nov-2023 08:00 pm
Cik daudz informācijas dienā ir normāli izlasīt? Es saprotu, ka tas ir diezgan individuāli, un arī informācija no informācijas atšķiras, bet man ir sajūta, ka vidēja cilvēka rutīnas digitālajā vidē saskaras ar aicinājumiem uzņemt tik daudz informācijas, kas vairākas reizes pārsniedz vidējo kapacitāti. Un tas neskaitot visu spamu, kas nāk uz e-pastu.

Ko es ar to gribēju teikt? Ka iespējam būt labi izmantot tās interneta priekšrocības, ka internetam ir, nevis visu pārvērst par "pensionāra pastkastīti". Es atvainojos par eidžismu, bet "pensionāra pastkastīte" ir īsta lieta, jo tikai vecu cilvēku pastkastītes es esmu redzējis tik daudz reklāmas bukletus, un aicinājumus kaut ko vinnēt.

Piemēram, es vēl neizlasīju iepriekšējo Chrome jauno fīču aprakstu, un tas apraksts arī pazuda, bet nu jau ir jauns apdeits un jauns apraksts. Vai es to visu varu sagūglēt? Diezgan droši, ka varu. Vai tas man ir ļoti svarīgi? Ne pārāk, bet arī zināt nekaitētu. Bet jau fakts, ka man jāieliek kaut kāda mentāla grāmatzīme, šķiet simptomātisks. Un ir taču vēl Wolti, Bolti un Apple apdeiti, kas nav gluži tviterī sūdu lasīt.
Comments 
9.-Nov-2023 11:17 pm
Es izlasu ļoti daudz. Vīrs mani sauc par informācijas junkie, jo visu laiku kaut ko lasu (arī kad to nevajag darbam, man vienkārši patīk dati, par visu), jo rezultātā tāpēc viņaprāt es neatceros elementāras lietas, ko viņš man kādreiz ir teicis.
10.-Nov-2023 10:26 am
Es zinu, ka ir cilvēki, kas spēj galvā paturēt un nospēlēt tūkstošiem melodiju, bet parasti visādas īpašas spējas kaut ko arī maksā. Bet man šķiet arī interesanti zināt, kas ir vidējais līmenis, un kādos strupceļos cilvēki mēdz sevi dzīt, nerēķinoties ar paši savām spējām. Vai varbūt ne tik daudz spējām, kā plašāku kontekstu.
This page was loaded Jun 10. 2024, 11:38 pm GMT.