You wanna have a life but not too real
 
16.-Mar-2018 08:31 am
Ofisos joprojām ir saglabājusies tradīcija pasūtīt avīzes, un man ir izveidojusies tradīcijas pārskriet pāri galvenajām tēmām, kamēr krūzē līst kafija. Jāsaka, Dienas Bizness, bet nu jau komplektā ar Dienu, man patīk arvien vairāk. To ka latvieši pēc amerikāņu pavēles ir nogremdējuši godīgu banku biznesu, to joprojām turpina borēt kā skolniekiem rēzrēķinu, bet lai "tauta" točno saprastu, dara to arī karikatūru veidā. Nu un kaut kas ar tiem dziesmu svētkiem nav labi jau kādu laiku.

Bet šodien sarkanās avīzes pirmo lapu rotā onkulis, kas stāsta, ka viņam ir bail no progresivitātes, jeb konkrēti no tā, ka celšot kapitāla pieauguma nodokļus. Nekādu žīdmasonu sazvērestību, čukstu kuluāros vai kā tāda, vienkārši primajā lapā cilvēks sūdzas, kā godīgus no gaisa naudas taisītājus apliks ar lielākiem nodokļiem. Jo mēs taču visi zinām, ka gadījumā ja valstij vajag naudu, ir jāceļ iedzīvotāju ienākuma nodokļi, akcīze un jāklapē ciet treknie mikrouzņēmumi. Mans politiskais nihilisms ir gājis tik tālu, ka es nezinu, ka mums ir finanšu ministrs, bet tagad ir nojausma, taču citās ziņās cirkulēja ziņa, ka finanšu ministrija esot apvainojusies uz Eiropu, jo tā ir izlaidusi ziņojumu, kurā teikts, ka Latvijā joprojām iet smagi ar vienlīdzību, nabadzību, korupciju, un cita starpā kapitāla pieaugumu nodokļi netiekot celti pietiekami strauji. "Let me mansplain this to you", teica finanšu ministrija, jo eiropai, redz, neesot pareizi ekseļi. Nez kur Eiropa ir ņēmusi ciparus saviem ekseļiem, bet dies ar viņu.

Kad kāds no mana paziņu loka šēro Aleksu Džounsu, tā ir viena lieta. Kad kāds sāk šērot mūsu rietumu galvaspilsētas ziņas, jo tie taču ir legit avoti, tas jau ir cits līmenis.
Comments 
16.-Mar-2018 09:35 am
karijs krūzē no rīta - īstu vīru dzēriens!
16.-Mar-2018 09:45 am
Tas nozīmē, ka karijs vēl nebija iedarbojies.
This page was loaded Mar 28. 2024, 7:29 pm GMT.