You wanna have a life but not too real
Amerikāņi Afganistānā 
11.-Maijs-2011 10:03 am


Tas, ka kādam ir jāaizstāv ierindas amerikāņu tiesības pirkt lētas kedas, iPadus un milzīgas mašīnas, ar kurām aizbraukt uz bodi pēc cīgām, tas takā būtu skaidrs. Mazliet mazāk skaidrs, bet lai paliek uz pašu iesaistīto sirdsapziņas, ir tas, ka kādam nesēžas siltā vietiņā, un brīvprātīgi jātešas uz otru pasaules malu aizstāvēt dzimtene. Tā pat ir skaidrs, ka ASV īsti neklasificējas kā nacionāla valsts.

Kas man nav skaidrs, bet ir šausmīgi interesanti, vai tas karodziņš, kas karavīram ir uzšūts uz formas, ko viņi nēsā pie sirds un visādi citādi glorificē, iemieso visu to, kas ir ASV? Ne tikai mams ar papu, kartona māja "in suburbs", amerikāņu sapnis un vietējā draudze, bet arī Baltais Nams, Lielais Kanjons, ķīniešu kvartāli, Aļaskas čukšas, Las Vegasas kazinčiki, spāniski runājošā Kalifornija, Floridas purvāji un Jūtas mormoņi?
Comments 
11.-Maijs-2011 02:36 pm
Līdzīgi jau var prasīt arī par Latviju. Manuprāt, tas vienkārši ir kaut kāds abstrakts simbols, jo tā zeme ir pārāk liela. Nu, tipa, mēs te cīnamies par visu Labo, Skaisto un Taisnīgo, kas vien pasaulē ir un ko vienā vārdā sauc Āmurika. Mēs - labie. Viņi - sliktie. Un viss.
This page was loaded Maijs 2. 2024, 12:47 pm GMT.