You wanna have a life but not too real
 
17.-Sep-2024 01:20 pm
Pilsoniski atbildīgiem cilvēkiem patīk teikt, ja tu nenodarbosies ar politiku, politika nodarbosies ar tevi. Bet reāli, cik ļoti tev jau ir jāatrodas centrā, lai vispār būtu vērts svērt kaut kādus procesus vienā vai otrā virzienā. Ja "čau, klau" džeks bez ironijas retvīto Langu un Liepnieku, par ko mēs vispār runājam? Es ceru, ka pasaule, kādu mēs to redzam caur soctīklu atslēgas caurumu, realitātē ir pavisam citādāka, bet nevarētu teikt, ka es zinu ļoti daudz produktīvu cilvēku, kas ikdienā nedauzītu savu galvu pret soctīklu idiotisma ķieģeļu sienu. Ir, bet uzsvars ir uz daudz, jo tādā veidā būtu pamats uzskatīt, ka soctīklu viedokļi ir margināli. Vēl arī tas, ka aktīva ņemšanās soctīklos neliecina par produktivitāti, bet bieži vien otrādi. Un tas laikam ir galvenais jautājums - cik tas ir adekvāti sēdēt savā burbulī, nestrīdēties par tēmām, kur kompromiss nav iespējams, un vienkārši skatīties uz pasauli kā uz resursu? Es ik pa laikam pārcilāju galvā valstu sarakstu, kurās gribētos dzīvot, bet nevis tādā romantiskā veidā, ka tur ir silti, un cilvēki uz ielām vāc apelsīnus, bet stabila demokrātiska sistēma, ar kaut kādu nebūt kultūras dzīvi, noteikti gana sekulāra, bez lielām iespējām ieberzties globālos konfliktos. Ne tā, ka mani tur kāds gaidītu atplestām rokām, bet tas ir tāds vingrinājums, kas atgādina, ka šī planēta nav nemaz tik liela. Tagad vēl klāt nāk klimata pārmaiņas, kas lielāko daļu "silto zemju" diskvalificē uzreiz, un Latvija vairs nešķiet tik drūma izvēle tajā punktā, ka mums te deviņus mēnešus jāgrimst depresijā, un viss ko mēs varam izaudzēt ir āboli. Šveice uz papīra ir naiss.
Comments 
17.-Sep-2024 03:50 pm
Šveicē ļaudīm galva ir diezgan konservatīva un pabriesmīga (viss tas, ko II PK vāciešiem izdauzīja laukā, šveiciešiem un austriešiem aug un burbuļo uz urrā. + vēl nauda, tas ir izšķirošs faktors jebkam. Taču laikapstāklis, ainava, mantas un pakalpojumi tur ir glauni, tas tiesa..)
17.-Sep-2024 05:17 pm
Nav jau tā, ka mums tās galvas tādas dikti progresīvas. Bet vismaz uz papīra Šveicē ir dabūjamas visādas brīvības, par kurām liela daļa progresīvu valstu pat neuzdrošinās runāt. Tad nu tīri racionāli, noliekot Šveici blakus Latvijai, neizkasāt galīgi slikti. Tāpēc es minēju par to skatīšanos uz pasauli kā uz resursu.

Tādas utopijas jau vispār mums nekur nav. Kur vien būs kāds auglīgs zemes pleķītis, tur būs atrodams viss spektrā no vīrusa līdz domas gigantam. Var jau uz to skatīties citādāk - gan jau kaut kādā Kalifornijā var dzīvot normāli pie prezidenta Trampa. No visiem sprādzienbīstamiem scenārijiem, gan jau vēl viens pilsoņu karš Amerikā nav ticamāko scenāriju augšgalā.
This page was loaded Sep 20. 2024, 2:13 am GMT.