You wanna have a life but not too real
 
29.-Jul-2024 01:01 pm
Es īsti nesaprotu, kā klimata pārmaiņu noliedzēji turpina sadzīvot ar šī brīža realitāti, bet man ir diezgan skaidrs, ka mēs esam sasnieguši new normal. Es diezgan skaidri atceros to, kā kolektīvi tika zvanīti visi trauksmes zvani par to, ka ļaunie aerosoli un ledusskapji taisa ozonā caurumu, un no tā brīža man bija diezgan skaidrs, ka mēs darām lielu sūdu, un no tā brīža man nav bijušas lielas šaubas, ka jāšķiro atkritumi, un vispār jādzīvo ar lielu awareness par nākotni, bet jāsaka, ka vēl kādus piecus gadus atpakaļ es nebūtu ticējis, ka klimata pārmaiņas mūs būs noķērušas tik tieši vēl manas dzīves laikā. Kopš pagājušās vasaras krusām man nebija ne mazāko šaubu, ka arī šovasar mēs piedzīvosim vairākus extreme weather events. Šogad jau bija daži vēji un lieti, kas, piemēram, dārzā bija nonesuši lecekti, vai papostījuši stādus. Bet vakar, piemēram, uz veikalu mēs braucām ar Boltu, jo aizejot līdz stāvvietai, nācās secināt, ka mašīnu labāk no turienes nedzīt laukā, jo pēc veikala apmeklējuma varētu nebūt kur viņu novietot. Šajā ziņā es pat esmu atmetis mēģinājumus iegūt iedzīvotāja karti, lai varētu turēt mašīnu uz ielas pie mājām, jo jumts noder ne tikai ziemā, kad no gaisa krīt sniegs. Un aizvakar ielidojot kaut kur Polijas teritorijā, bija redzams, ka mūs ir pārklājusi kaut kāda Mordora, kas gatavo savu apokalipsi.

Tā nu tas tagad būs, I guess. Bet mums vismaz nekrīt virsū raķetes... I guess. And yet es biju priecīgs atgriezties, jo dzīvot "tur" es negribu, un ne tikai emocionāli, bet "tur" ir savas problēmas kā, piemēram, karstums.
Comments 
30.-Jul-2024 06:33 am - Kad dzīve imitē mākslu
Izlasot šo ierakstu, gribēju iekomentēt, ka tagad taču šie paši cilvēciņi piesauc ozona caurumu kā piemēru tam, ka visas klimata problēmas ir izdomātas, jo "par ozona caurumu neviens vairs nerunā". Bet tepat augstāk jau tev dzīvs eksemplārs tieši to arī uzspējis sakomentēt.
30.-Jul-2024 07:25 am - Re: Kad dzīve imitē mākslu
Ne visam ir jāmēģina apvilkt sudraba maliņa, bet šis man lika atsvaidzināt zināšanas par ozona caurumiem. Un tā kā mans izvēlētais resurss bija NASA, man uzreiz iztēlē uzplaiksnīja kepons ar uzrakstu "NASA sux", vai kaut kas tajās līnijās no Trump rally.
30.-Jul-2024 07:39 am
Arī labi :D
This page was loaded Sep 20. 2024, 1:02 am GMT.