You wanna have a life but not too real
Aprīlis 15., 2013 
02:29 pm - Globalizācijas rēgs klīst pa Eiropu
Katrai no sociālajām vietnēm (cik modīgs vārds pēdējā laikā) ir sava aura un slava. Draugiem.lv, kā zināms, ir vieta, kur ir atrodama arī tava mamma un vecmāmiņa. Pieņemu domu, ka eskalācijas virsotne tomēr būtu vectētiņš, jo vecmāmiņas vēl reizēm ziņkārības pēc izmēģina visādas modernas lietas, turpretī vectētiņš, kā ir apguvis visas modīgās lietas savos 25 - 30 gados, tā arī ir iesprūdis tajos laikos. Bet ne par to ir stāsts. Stāsts par to, ka Feisbūks nu ir tā vieta kur tusē visa sabiedrības progresīvā daļa. Par progresīvo nezinu, bet noteikti par intelektuālāko daļu viņu ir grūti nosaukt. Un stāsts pat nav par kaķīšu bildēm un iespējām kaut ko laimēt, ko es arī aktīvi piekopju iekļaujoties vispārējā plūsmā. Visvairāk man tur patīk sociālā atbildīguma imitācija tādās perversās formās kā Occupy Wall Street, Gun Regulation, Peta, Atheism (tas gan ir īpašs gadījums manā frendlistē), seksistiskās hamburgeru reklāmas un citi žīdmasonismi.

Atzīšos, es saprotu cepienu, ka mūsu informatīvās telpas top ziņu lokā ir Ušakova kaķi, kamēr Āfrikā plosās siseņi, vai Brazīlijā plūdos iet bojā cilvēki, tomēr reizēm gribās teikt - labāk būtu dzēruši labāk tad Ušakova kaķi, vai kažokādu zvēri. Kas mums daļas gar Vōlstrītas brokeriem, kamēr mums gar degunu visādu birokrātu un citu uzņēmīgu cilvēku dēļ aiziet garām Eiropas miljoni? Kā mēs varam ietekmēt to, ka Ķīnā ir prasība kosmētikas produktus testēt uz dzīvniekiem, kamēr pie mums tādus produktus pat nopirkt nevar, jo ir attiecīgās ES direktīvas? Nu nepērciet uz Ziemassvētkiem lampiņu virtenes par divīti, un elektriskās tējkannas lielveikalā. Pusplikas padsmitgadīgas meitenes kas nolējušās ar majonēzi un ketčupu? Kaut ko tādu esmu redzējis tikai jūtjubēs, kamēr pie mums reklamē cīsiņus ar tīģerīša strīpām. Par satraukumu par Obamas rosināto ieroču regulējumu es pat neizteikšos.

Ok, ir daļa pasaules, kas dzīvo viduslaikos. Tas ir briesmīgi, par to ir vērts zināt, bet ne vairāk. Tad ir kaut kādas mežonīgā kapitālisma pārticības vai relatīvas pārticības zemes, bet arī tās ir visai tālu, un mums līdz viņu badā mirstošajiem tautiešiem, kamēr uz izkārtnēm un plakātiem visi peldas šikā, ir kā līdz mēnesim. Ok, kāds tautietis dodas dzīvot uz akmens džungļiem, bet tā ir viņu izvēle, tā ir viņu romantika, un man metrapoļu ubagu kvartāli ir visai vienaldzīgi. Mani interesē vecas mājas, vecas bildes, veci priekšmeti un viņu krogi. Mēs paši, savukārt, dzīvojam diezgan sociālistiskajā jevropā, ar epizodisku liberālismu ekonomikā. Un arī liberālisma uzplūdi Eiropai uznāk brīžos, kad niere pa taukiem zvalstās, un tikko kāds sāk celt trauksmi, tā kāds meklē stopkrānu un ortnungu. Vienvārdsakot, sagrābsim lapas, pabarosim pagalma kaķus, nomaksāsim nodokļus un brauksim ar velosipēdu. Visādai globālai huiņai mums ir Valdi Dombrovski un Ivari Godmaņi, un šērojot visādas urbānās leģendas no lielās pasaules ne mēs pasauli salāpīsim, ne tās sūda lapas pašas sagrābsies.
03:59 pm - Samsung Galaxy
Mēģināju ar Bluetooth piekļūt savam telefonam. Ar jauno telefonu to vēl neesmu darījis. Pēc noklusējuma viņš nolēma, ka es telefonu izmantošu kā kā telefonkonferences ierīci. Par ko sabēdājos, un slēdzu šo perverso telefona un datora sakaru laukā. Un ko domājies, telefons uzmeta lūpu, un izdomāja zvanīt [info]antons_v. Vot pinpis! Telefons, ai mīn.
05:40 pm - Londona
Tātad, publiski pārspriedumi (aha, aha, visi tagad ir ceļā uz mājām) par iespējamiem Londonas apskates punktiem.

1. Pagaidām divi bāzes punkti grozās ap Haidparku. Abās viņa pusēs.
2. Marble Arch?
3. Imperial War Museum
4. Tripavaizōrs saka, ka ir episka izēšanās vieta kā Harrods. Galvenais ar siekalu neaizrīties. Google maps pat ir veikala shēma. Ir pat speciāli atzīmēts Agent Provocateur, kam gan ar pārtiku ir visai maz sakara.
5. Tate Modern? Paskatīties uz betonu un kaku skulptūrām? Ved uz turieni kaut kāds Millennium Bridge, kas, cik saprotu, pats par sevi ir apskates objekts.
6. Par alu - http://beerlens.com/tag/london/ Camden ali izklausās interesanti.
7. Kas mūs noved, protams, pie pašas Kamdenas.
8. Wow! Brewdog Camden!
9. Warner Bros. Studio Tour London. (Jēziņ cik tālu! Toties tur ir Hogvordas skola!)
* kādai citai reizei - http://www.dennissevershouse.co.uk/
10. Museum of Brands, Packaging and Advertising (baigi tuvu)
11. Rolling bridge. Ar nav tālu.
12. National Portrait Gallery.
13. Westminster Abbey
14. Science Museum (ar diezgan tuvu)
This page was loaded Okt 2. 2024, 1:41 am GMT.