You wanna have a life but not too real
Pelēkie zirņi ar speķi 
29.-Nov-2017 02:19 pm
Šodien mana ātrās ēdināšanas iestāde (ēdnīca ofisā, kur fiksi noskriet lejā apēst griķus ar mērci) izcēlās ar garšās īpaši neizteiksmīgu piedāvājumu, tāpēc es paņēmu pelēkos zirņus ar speķi. Lūk, tā ir lieta, kas ir jāiekļauj latviskajā dzīvesziņā. Ēdot zirņus ar speķi, ir grūti nedomāt par to, ka ir novembra beigas, ārā ir mazliet sniega, jāsāk kārt lampiņu virtenes un domāt par egles iegādi. Bez tam, zirņi ar speķi nav akurāt karbonāde ar kartupeļiem, es pat domāju, ka daudzi kaut ko tādu ēd aiz principa, nevis tāpēc, ka ļoti garšo, tāpēc ēdnīcu vēlme saglabāt šo īpatnējo ēdienu ir kaut kas īpatnējs.

Un kāpēc tieši zirņi līdz jaunajam gadam ir jāapēd, citādi nākamajā gadā būšot jāraud? Vai arī tā ir kaut kāda oriģinālā ticējuma jocīgā dvīņumāsa?
Comments 
29.-Nov-2017 02:26 pm
jāapēd bija konrēti Ziemassvētku vakarā, tad nebūs asaru, bet jāēd vispār, tad būšot daudz naudas. Man ir radies iespaids, ka katrā ciemā citādāki tie teicieni, bet viena lieta visu apvieno - pelēkie zirņi ir jāēd :) Un man ģimenē visiem viņi garšo, gan ar speķi, gan tāpat
29.-Nov-2017 02:52 pm
To ka mājās taisa zirņus ar speķi, to es saprotu. Mani vairāk mulsina uzstādījums “šodienas biznesa piedāvājumā zirņi ar speķi”.
29.-Nov-2017 02:54 pm
Man arī darbā ir tādas dienas, kad ir mūsu ēdnīcā
This page was loaded Maijs 9. 2024, 2:22 am GMT.