You wanna have a life but not too real
KINO: Spotlight 
23.-Mar-2016 01:45 pm
Mani epizodiski mulsina žurnālistikas pašpasludinātā piektās varas poza. Bieži vien histērija par vienu vai otru tēmu savā nozīmīgumā atgādina cibas cepienus. Un tad visas tās patosainās runas un simboli ap to visu. Arī daudzu iemīļotais seriāls Ņūzrum mani viegli kaitināja. Varbūt vienīgi vietējā mēroga donžuāns Bojārs manī spēj uzturēt wtf un epizodiskas cieņas emociju kokteili, tik tālu cik tas skar izmeklējošo žurnālistiku.

"Spotlight" man patika, jo ir stāsts tieši par tādu gadījumu, kad žurnālistika gaismiņā izceļ kādu nopietnu puvi, un spēj domāt par lielo bildi, nevis tikai par lētu slavu, publicējot kāda politiķa e-pastus. Mazliet mulsināja pārspīlētais šoks par katoļu baznīcas nebūt ne šķīsto dabu, bet iespējams ir jābūt kristietim, lai spētu ieslēgt empātiju. Tāpat brīžiem kaitināja dažas klišejas - apelēšana pie sirdsapziņas, atradumu noklusēšana vadībai, dilemma, brīdināt vai klusēt, kādam sakāpj emocijas tik tālu, ka seko emocionāls izvirdums, kurā pārējā komanda līdzjūtīgi noskatās un dziļdomīgi saskatās u.t.t. Toties varēja izgaršot citas klišejas - avīzes drukšāna, smagās mašīnas, kas ar leģendāro avīzi izbrauc no noliktavas. Tad tu tiešām saproti, jā, tajā visā patosā kaut kas tomēr ir.
Comments 
23.-Mar-2016 03:15 pm
Jā, gribēju pieminēt, ka par laimi nebija pakaļdzīšanās, šaušanas, draudu un nolaupīšanas, kas īpaši izkrāšņo žurnālista sūro likteni.
23.-Mar-2016 03:36 pm
kad tu mēģini izklausīties ironiski, tu raksti vārds vārdā tāpat kā tie dumie ķēmi delfu izklaidē.
23.-Mar-2016 03:40 pm
Varu vien atgaiņāties ar faktu, ka nelasu Delfus, kur nu vēl izklaidi.
23.-Mar-2016 04:00 pm
"Tikmēr Raimonds Pauls, skaidrojot Kanje Vesta un Pola Makartnija kopdarbu, atklāj mākslinieku sūro likteni."
23.-Mar-2016 04:01 pm
maybe you're born with it.
This page was loaded Apr 27. 2024, 12:20 am GMT.