You wanna have a life but not too real
Vegāni Delisnack 
24.-Sep-2013 12:40 pm
Es pat nezinu, smieties, vai raudāt, bet vegānu piedzīvojumi burgernīcā, tas ir spēcīgi.

Es vēl padomāšu, vai smadzeņu esamība, vai trūkums ir jāpieliek kā dimensija, bet uzmodelējam scenārijus:

1. Ienāk pilsonis, pasūta burgeru. Nu, sapelējusi paprika, dreda fragments, sieviešu apakšbikses. Nu, palūdz samainīt burgeri, demonstratīvi piecelies no galda, vai apzvēri uz turieni vairs nekad neiet. Nu, caurmērē visi zina, kas ir Delisnack Rīgā. Jauniešu ūķis, kur sestdienas rītā uz drūmām paģirām ieēst kādu pikantu burgeri ar burbuļūdeni, vai sākt lāpīties, jo muzons tur ir labs.

2. Ienāk veģetārietis, paziņo, ka man lūdzu veģetāru burgeri. Domājams, ka arī pārpīpējot jēgu realitāte nezūd tik tālu, ka tu nespēj atšķirt gaļu no tomāta. Nu, ja vien tev tieši tanī brīdī nešķiet šausmīgi prikolīgi veģetārietim iesmērēt kotleti. Bet, pat ja tomēr kāds bekons ir pielipis pie siera, atkārtot augstāk minēto scenāriju.

3. Ienāk vegāns. Iepazīstās ar ēdienkarti, un mēģina ieskaidrot, ko tad īsti viņš vēlas. Ok, Deliscnack pavārs varbūt pat varētu nezināt, kā gatavo majonēzi, bet, ja tu esi vegāns, pieļauju domu, ka tu visas veikalā nopērkamās burciņas esi izpētījis no "a" līdz "z", un esi spējīgs nosaukt sastāvdaļas, ko tu ēd, un piemetināt, ka improvizācijai tur vietas nav. Ok, kādā nebūt stockPOT, vai kādā citā iestādē kur ēdienkartē ir atzīmes par vegānu ēdieniem, risks nav tik liels, bet caurmērā iespēja sapisties meistarībā ir lielāka, kā cilvēkam, kas ēd visu, kas nekustās. Ja feils notiek, rīkoties pēc atstrādātās shēmas.

4. Ienāk divas duras, paziņo Mišelin zvaigznes neredzējušam pavāram, ka šīs negribot "balto mērci" (ēdnīcās tā bija mērce no miltiem, ūdens, sāls un pipariem), un tā vietā vajagot kečupu, VAI (šeit tiek novietots klupšanas akmens) čilli mērci. Ja vien vegāniem nav divu degunu, trešās acs, vai Dāvida zvaigznes uz krūtīm, pavārs, kurš nezin kā pagatavo majonēzi, pagrābj kaut kādu plastmasas burku, kurā nav majonēze, un "žļurk", uzspiež to burgerim. Manuprāt legit gājiens priekš ieskrietuves ar nosaukumu "Gaļa". Bet, jā, grūti būt vegānam, kas nezina, ka majonēzes pagatavošanā govs piens nepiedalās, un, manuprāt, arī tūkstoš salu mērcē arī nē.
Comments 
24.-Sep-2013 11:49 pm
Kamēr daudzviet pasaulē izglītotāki cilvēki vegānismu sāk pamazām saprast kā politisku jautājumu ar sociālām un ekoloģiskām implikācijām, Latvijā joprojām atsevišķi "varoņi" demonstrē savu nepiemītošo intelektu, izmantojot primitīvas un triviālas uzbraucienu formas. Tas, ka vegāni nav mainstrīms, vēl nenozīmē, ka viņiem kaut kas kaiš. Protams, tas neattur kā tītaram ekspluatēt Argumentum ad populum.


Runājot par ēstuvēm, nu jau būtu pēdējais laiks tā kā kaut ko sākt saprast arī par ēdājiem. Un tā vietā, lai censtos iesmērēt to pašu bulku vēlreiz ar nokasītu mērci, varētu arī atvainoties un precizēt, kas no viņiem tiek gaidīts.
25.-Sep-2013 08:24 am
Uztverot jautājumu ar sociālām un ekoloģiskajām implikācijām, ir iespējams vegānismu nepārvērst reliģiskā dogmatismā, jo jebkuras izmaiņas nekad nav notikušas kā nocirsta ar cirvi. Nez vai kripata majonēzes ir kādu cilvēku nogalinājusi. Ja par šo gadījumu, tad rēciens bija nevis par vegānismu, bet par tupumu.

Par ēstuvēm - žēl, ka nedzīvojam ideālā pasaulē, kur pat lētākā ieskrietuvē ievēro visas ētikas, etiķetes un higiēnas prasības. Uzrāvies - shame on you. Nesaprati kāpēc - nu...
This page was loaded Okt 2. 2024, 5:28 am GMT.