You wanna have a life but not too real
Diētiskais alus 
4.-Feb-2013 08:00 pm
Man, šķiet, ir parādījies jauns mīļākais blogs. Man jau sen sajūsmina tas, kā no cīņas par vienlīdzīgu darba samaksu, vārda, viedokļa un dažādām citām brīvībām,tas viss ir izvērties par cīņu par aseksualitāti vai, piemēram, mēģinājumiem pretējo dzimumu piespiest čurāt sēdus.

Un, protams, visu pirms mani piesaistīja raksts par alu. Konkrēti par diētisko alu, kas nekādi nevar būt vīrišķīgs. Es, protams, arī sirgstu no dažādiem stereotipiem, un, pirmām kārtām, mani ir ieinteresējis jautājums, kas ir diētiskais alus? Pievienotajā ilustrācijā reklamētais alus, cik es saprotu, tomēr vairāk ir vitaminizēts alus. Nu, kā piens ar vitamīniem, vai olas ar selēnu. Vēl viena versija, kas tīri dabīgi iešāvās prātā, ka "light" ir mazalkoholisks alus, jo saprotama lieta, ka galvenais kaloriju daudzums ir alkohols. Pie tam, alus ar pazeminātu alkohola saturu nav nekas neparasts. Vācieši, piemēram, esot iemīļojuši tos divgrādīgos ar visādām sulām. Sagūglēju es dažus diētiskos alus, un 4.5 grādi liecina, ka ietaupījums nav uz alkohola rēķina. Saprotot, ka man pietrūkst informācijas pašrocīgi izdarīt secinājumus, kā alu var padarīt diētisku, pagaidām izdaru pieņēmumu, ka tas ir iz sērijas "dzīvais" alus "pēc senču receptēm". Tēma principā interesanta, un varbūt vajadzēs pie tās atgriezties.

Tagad otrā daļa - salātlapas. Lūk, paskaidrojiet man muļķim, ar ko februāra mēnesī Rīgā nopērkamā salātlapa ir labāka par čipšiem? Nu, vai kādu citu huiņu ar paaugstinātu sāls daudzumu? Tad viena ķīmija ir labāka par otru tikai tāpēc, ka tīri matemātiski vienā ir mazāk kaloriju? For starters, lai arī pats neesmu nekāda Dāvida statuja, bet lielākā alus strēbēju dzimuma problēma ir sports pie televizora, un tikai pēc tam alus. Alus pats par sevi nav diez ko kalorijām bagāts. Un jā tā stingri ņem, arī trekna karbonāde, it kā viņas treknumā vai liesumā slēptos viss ļaunums, ir visai reāli izmantojama procesam, kuram vīrieša ķermenis tā stingri ņemot ir arī paredzēts. Nu, ja mēs atņemam kultūras un tehnoloģisko uzslāņojumu mūsu ikdienā. Tādēļ kļūt vai nekļūt par brālīti trusīti ir katra indivīda personīga izvēle, un neesmu īsti dzirdējis arī par to, ka kāds sapņotu kļūta par norijušos kuili. Nu, un visbeidzot, ja jautājumā par veselīgumu iesaistītu kādu dakteri, šaubos, ka kāds no viņiem izrakstītu pāriešanu no parastā alus uz diētisko, bet drīzāk ieteiktu atmest dzeršanu un pīpēšanu, un ieteiktu ēst vārītu visas gaļu, un, piemēram, sākt spēlēt tenisu.
Comments 
4.-Feb-2013 08:10 pm
nespļauj kāpostos, Tev drīz ar viņu būs krogā jāsadzer :D
4.-Feb-2013 08:35 pm
Cerams, ka es drīkstēšu dzert normālu alu vai vīnu?
4.-Feb-2013 08:35 pm
demonstratīvi grauzīsi salātlapas :D
5.-Feb-2013 10:29 am
Ar ko februāra mēnesī Rīgā nopērkamā salātlapa ir labāka par čipšiem? Elementāri, čipšos ta tikai ciete, mūžvecas cepamās eļļas kārta un nātrija hlorīds, aber salātlapā vai visa Meneļejeva tabula - nav jātērējas vitamīnu ar minerāliem iegādei. :)

Kā savulaik izteicās viena pazīstama meiča ar klikšķi uz medicīnu (kaut kādi grādi tur bij dabūti un patika tā sfēra): kausā alus esot kudi mazāk kaloriju, nekā adekvātā tilpumā svaigi spiestu apelsīnu sulas. Taču esot nianse: apelsītu sulu tu nedzer 8 kausus no vietas, piekozdams eļļā grauzdētus riekstiņus, uzkožot sulīgu sardeli, un to vis tikai sēžot.
5.-Feb-2013 10:40 am
Nu, ja loģika ir risināt problēmu laužot stereotipu par diētiskā alus sievišķību, ir ok. Es gan gribēju akcentēt viedokli, ka varbūt problēma tomēr nav diētiskā alus tēlā.
This page was loaded Jun 16. 2024, 10:59 am GMT.