You wanna have a life but not too real
Šīns, bet ne tas kurš Čārlijs 
17.-Jan-2012 12:20 pm
http://www.db.lv/ipasums/nekustamais-ipasums/sins-vieteja-tirgu-nav-nekustamo-ipasumu-pirceju-250878

Šīns gan ir trollis. Nē, nav jau nekas jauns, bet nu sāk akurāt šleserisms līst ārā. Cilvēki esot sabiedēti. Well, jā! Ja nekustamo īpašumu tirgus ir padarīts par spekulāciju placdarmu, tad kāds tur brīnums? Ja cilvēks nav rūdīts spekulants, tad viņam konstrukcija ar jumtu asociējas ar dzīvojamo telpu, darbnīcu, veikalu, noliktavu, nevis ar lēkājošām līknēm. Vēl Šīns daudz zina par bankām, tāpēc apgalvo, ka bankas baidās kreditēt, jo cenas neaug. Nē, nu varbūt kāda Antonova, X-enberga vai X-ermana kabatas banka, kurai piekāst uz reitingiem, varbūt arī mēģina pelnīt uz spekulatīviem darījumiem, bet normālai finanšu institūcijai, kas vēlas saglabāt reitingu, tomēr peļņas pamatā ir finanšu pakalpojumi, tāpēc sniedzot hipotēku uz gadiem četrdesmit, nez vai viņi ir ieinteresēti dzerot sirdsdrapes vērot šos amerikāņu kalniņus. Vai tik ne dēļ visādiem Šīniem bankas ir tikušas pie kaudzes īpašumu, kuru realizācija nav viņu bizness, tāpēc ir mulsums, ko ar tiem iesākt, jo par sviestmaizi arī atdot negribas, jo apakšā ir aizdotā un neatgūtā nauda. Tā nu dzīvoklis ģimenei ar trim bērniem izrādās vairs nav tas pats dzīvoklis, jo redz cena ir nokritusies uz pusi. Protams, nevajag palaist garām iespēju iepūst trauksmes taurē, jo bankas, redz, kropļojot tirgu. Varbūt viņām vajadzētu šos īpašumus atdāvināt Šīnam?
Comments 
17.-Jan-2012 12:38 pm
Nav laika izlasīt pašu rakstu, bet Tavai argumentācijai pilnībā piekrītu. Es kaut kad rēķināju, ka mūsu kredīts, ja to neatdodam priekšlaicīgi, mums kopā izmaksās ap 50 000 Ls (+/- 5000). Pats kredīts ir uz mazliet zem 33 000.

Jebkurai bankai, kura strādā ar normālu ilgtermiņa vīziju, šāds darījums ir izdevīgs. Protams, ja cenas divkāršosies, arī peļņa kļūs lielāka, bet tas nebūt nenozīmē, ka bankas negrib kreditēt, jo uz kredītiem nepelna.

Drīzāk ir tā, ka lai arī cenas ir zemas un bankas ir gatavas kreditēt, daudziem cilvēkiem ir grūtības tikt pie kredīta, jo pirmā iemaksa sastāda 10-20%. Un sakrāt tādu naudu ir vairāku gadu jautājums.
17.-Jan-2012 01:00 pm
Jā, pirmā iemaksa ir apgrūtinājums. Bet, diemžēl, nepieciešams mērs ne tikai pret neapdomīgiem grābējiem, bet arī pret bonusu cirpējiem un mūsu superīgajiem īpašumu vērtētājiem.
17.-Jan-2012 12:39 pm
vai tad LV atcēla noteikumu turpināt maksāt parādu arī tad, kad banka un co ir jau atsavinājuši īpašumu? Ja nē, tad pagaidām banku bosiem ne tuvu nav jādzer sirdsdapītes :D
17.-Jan-2012 12:57 pm
Nu, kad saistības bankai atļaus piedzīt ar klaušām un spīdzināšanu, tad varbūt. Bet banku demonizēšana ir atsevišķu "neatkarīgo" mediju rūpala, kas tver proleteriāta noskaņojumus. Protams, arī bankā strādā mūsu pašu tautieši, un uz pidarasu uzrauties vienmēr ir risks. Bet ja palasa arī kādu citu izdevumu, tad var izlasīt, ka cilvēki, kas nevar nomaksāt hipotēku, mēdz pat sarunāt līdz tādam līmenim, kad viņi paliek par īrniekiem atsavinātajā īpašumā.

Finansiālo sistēmu šūpo kā reiz spekulanti kā Šīns, nevis konservatīvi domājošie. Kā, piemēram, skandināvi.
17.-Jan-2012 01:16 pm
skaidrs, skaidrs, ierakstam visam piekrītu, vien ar mazo piebildi, ka visām pusēm ir savi ragi un nagi.
17.-Jan-2012 01:36 pm
Nu, tas jau ir visur.
17.-Jan-2012 01:36 pm
Interesanti, ko gan bankai dod tas, ka uz Jāni Bērziņu arī pēc īpašuma atsavināšanas turpina karāties 100K parādsaistības? JB kaut kur oficiāli saņems minimālo algu, no kuras bankai tiesības ir varbūt uz dažām kapeikām, un kuras nesedz pat atlikušā parāda inflāciju.
17.-Jan-2012 02:29 pm
jap, un plus vēl jānim bērnziņam būs grūtības dabūt piķi citiem kredīta pirkumiem tā kā melnā liste nu jau palēnām sāk pārveidoties par starptautisku pasākumu..
This page was loaded Okt 2. 2024, 9:28 am GMT.