You wanna have a life but not too real
Bezmaksas medicīna 
21.-Okt-2011 02:51 pm
Pat neņemot vērā apzīmējumu, ka bezmaksas siers ir tikai peļu slazdā, tad mums īsti nav nedz maksas medicīnas, nedz bezmaksas. Bieži pie ārstiem nestaigāju, un līdz šim nevarēju iebraukt visā tajā ģimenes ārstu n'stuff birokrātijā. Man, lunim, likās, ja gribi tikt pie speciālista, ej pie ģimenes ārsta. Aizgāju, protams. Nosūtījums ir, sāku štukot, pie kura daktera iešu. Ir labs priekšstats par VC4, tādēļ zvanu tur. Tā un tā, man te ir nosūtījums pie speciālista. Ok - 22. vai 23 novembris. Nu, ok, 22. ir sestdien? Nē, NOVEMBRIS! Kwe? Kādai ir jābūt kaitei, lai gribētu pie ķirurga pēc mēneša? Man pēc mēneša bija plāns atkal vilkt kājās kedas, un ņemt rokās bumbu. R U kiddin? Nu, negribi gaidīt, pirmdien par 18 LVL. Kwe? Par 18 LVL un pirmdien? Paldies, ja izdomāšu - pārzvanīšu.

1. slimnīca? Šodien līdz diviem? No konservbundžas? Protams! As the result man ir plaušu bilde (nē, nu, vismaz zinu, ka šķidrums nekrājas, un nosmakšana man nedraud), bet dakteris - see you on monday! Ņemot vērā apdrošināšanu, un ja jāsalīdzina VC4 ar 1. slimnīcu - my fault! Nākamreiz zināšu, ka jāņem apdrošināšana, un uzreiz pie speciālista, netērējot laiku uz visu to birokrātiju ar ģimenes ārstiem. Btw, nezināju, ka uz dažām izmeklēšanām ir kvotas. Can you imagine?

Bottom line - apdrošināšana ir panaceja. Nahren bezmaksas medecīna, ja vien tu neesi hroniski slims. Bet vislabāk, ir doties pie zīlnieces. Ārstēt varbūt neizārstēs, bet vismaz varēs laicīgi saplānot savu saslimšanu, ņemot vērā visu to birokrātiju. Then again, ņemot vērā to rindu uz mēnesi pie ķirurga, varbūt tā cilvēki arī dara?
Comments 
21.-Okt-2011 04:02 pm
Par kvotām...
Ar 2011. gada jūniju SIA „Aizkraukles
slimnīcai” jāveic kvotu (valsts apmaksāto pakalpojumu summa) izmantošanas ierobežojumi,
jo slimnīcai 2011.gadam iedalītā ambulatorā kvota ir 187 065 Ls. Līdz 2011.gada 1.jūnijam iedzīvotāji
ir saņēmuši ambulatoros
pakalpojumus kvotas ietvaros
jau par 170 330 Ls.
Katrā pieņemšanā pie ārsta speciālista turpmāk kvotas ietvaros
būs pieejami tikai 2 pacientu apmeklējumi dienā. Tas attiecas arī uz visiem izmeklējumiem.

----
Tā ka Aizkraukliešiem piedevām vēl jāizlozē, kuri tad šodien būs tie divi :D
Babkas spēlē kārtis "uz dakteriem" - modivicēts variants tai spēlēi, kas uz izģērbšanos. Uz izģērbšanos pie ārsta.

Vārdsakot, esi prātīgs un neslimo!

Un apdrošināšana ir panaceja, tas gan.
21.-Okt-2011 04:54 pm
Nē, nu skaidra lieta, ka budžets nav vērdiņš kabatā, un kaut kā tie Leksusu pircēji ir jāiegrožo. Bet nu ko var padarīt, ja šomēnes, piemēram, visi sadomājuši kājas lauzt, nevis ar gripu slimot? Te nu pierādās apdrošināšanas priekšrocības pār plānveida ekonomiku.

Bet ko tad es. Mums jau atkal modē ir nacionālromantisms, kas tāds maskēts nacionālsociālisms vien ir. Ja gribi astoņus kaujamus gaiļus rudenī, pērc pavasarī 20 cāļus.
This page was loaded Okt 2. 2024, 9:39 am GMT.