You wanna have a life but not too real
 
9.-Okt-2023 02:20 pm
Šis nebūs, "Hei, IKEA ir foršas lietas!", tipa ieraksts, lai gan IKEA tiešām ir foršas lietas. Šinī vīkendā tika izārdīts pieliekamais, lai tur ievietotu IKEA modulāro risinājumu. No iepriekšējiem īrniekiem bija palicis cits IKEA modulārais risinājums, kas daļēji ir demontēts, un pārceļojis uz pieliekamo. Un šī ir tā masu produkcijas pievilcība - tu salīdzinoši lēti vari nopirkt gana kvalitatīvu risinājumu, kuru tu vēlāk vari pielāgot un pārtaisīt.

No otras puses ir grūti noliegt to mazliet distopisko elementu šai mega korporāciju dominancei. Ne par velti Fight Club figurē tieši IKEA. Un ne par velti IKEA var būt iedvesmas avots visādiem kursa darbiem. Dažādi cilvēki ar saviem individuālajiem sapņiem mēģina iekārtot savas individuālās ligzdiņas no pilnīgi identiskiem klucīšiem. If you old enough, tu atceries visas vienādās servīzes, grāmatas, bērnu rotaļlietas - viss kas deficīta apstākļos bija pieejams padomju cilvēkam. IKEA ir tāds jauks atgādinājums par tiem kopības laikiem, kad tu ciemos varēji sajusties drusku kā mājās.

Bet labi, skaidrs, ka mums visiem ir diezgan līdzīgas pamatvajadzības, un praktisku lietu risināšana un mantu iegāde nav dzīves esence. Savus individuālos stāstus mēs varam būvēt, uz pasākumiem braucot ar pilnīgi identiskiem Folksvāgeniem, nevis betona džungļos sapņojot par sarkanu Ferrari. Ir labi, ja mēs visi varam savas vajadzīgas realizēt visiem pieejamā formā, un fokusēties uz saviem dreams and aspirations.
Comments 
10.-Okt-2023 03:33 am
Līdzīgas sajūtas par tiem padumjajiem laikiem man bija, īsi un kad to bodi atvēra.
Fascinē arī, cik ļoti masas vēlas, lai būtu vienādas, t.i., tādas pašas, lietas kā citiem.
10.-Okt-2023 01:03 pm
Es nevienu konkrēti nezinu, kurš ir teicas, ka vēlas visu tieši tādu pašu kā visiem. Varbūt tomēr tas ir primāri dēļ nevēlēšanās pārāk daudz laika tērēt tādām praktiskām lietām. Visādi lietoto un atjaunoto mēbeļu veikali arī ir diezgan trendā.

No otras puses, last time I checked, mana māte bija cilvēks, kas rīko svinības Lido. Gan jau viņa ar entuziasmu iepirktos arī IKEA.
This page was loaded Jun 10. 2024, 10:33 pm GMT.