You wanna have a life but not too real
Par sportu 
6.-Mar-2011 12:40 am
Pjanijs bazars, bet...

Panesās diskusija par sporta vidi in general, un nesen publicēto pietiek.lv (ja nemaldos) audio ierakstu no ģērbtuvēm, kur Znaroks izpidījās visā savā krāšņumā. Ok, par Znaroku, domāju, ilūziju nevienam nevajadzētu būt jau gadus 20 (vai vairāk). Normāla armijas "ģedovšina". Noteikti Krievijā, Ķīnā u.c tādu piemēru netrūkst, un ir dzirdēti vairāki. Bet tēma, pie kuras mūsmājās mēs tā īsti nenonācām pie konsensusa (Gorbačova mīļākais termins), kā šādos apstākļos var spēt performēt? Visas ofisu menedžmenta teorijas saka, ka cilvēki ir jāmāk motivēt, tiek lauzti šķēpi pret teorijām par burkānu un rīkstēm, bet dzīve pierāda, ka specifiskajā sporta vidē, burkāni un rīkstes tiek mesti pie malas, un menedžmets tiek kārtots ar sūdainu mietu un lamu vārdiem. Pie visiem stāstiem, ka kāds sāk meklēt zaļākus ganību laukus, jo nepatīk tirāniskā attieksme no vadības puses, "ģedovšinas" principi tomēr spēj performēt. Why?

Any ideas?
Comments 
6.-Mar-2011 05:42 pm - Re: mans variants
tur jau tā lieta, ka šādā agresīvā sportā nevajag šādu apgarotību. Taktikas ir treniņos izspēlētas tiktāl, ka viss sēž kaulos un līdz pavlova viņa suņu attiecībām, ka pietiek tik nosvilpties, ka visi zina uz kuru pusi jāskrien.
Savukārt, ja teiksim, komandas "īpašnieks" tāpat ar treneri runātu, tad gan tas būtu tāpat, kā man Tu minēji par mana kantora priekšnieku. Jo gan trenerim, gan man ir jāpatur vēss prāts, savukārt ne futbolistam, ne hokejista, ne regbijistam, nedz arī kādam citam no līdzīga tipa grupu sportiem nav laika pastāvēt un padomāt uz kuru pusi skriet, apsvērt taktikas vai izrēķināt ātrumus un leņķus bumbas mešanai, speršanai utt. Tam ir jābūt iekšā. Un komanda tāpēc ir komanda un tiek tik ļoti dzenāta, lai viņi kļūtu par vienu veselu un spētu ieraudzīt un paredzēt savas komandas biedru un pretinieku kustības. Pilnīgs bišu stops.

Savukārt citos sporta veidos (piem šahā :p) tāda taktika nederēs. nedz arī boulingā, ne kādā citā, kur katrs komandas dalībnieks ir patstāvīgi darbojošs/ funkcionējošs.

šāda veida komandas spotos svarīgi ir stress-adrenalīns-izturība

tpc jau arī nav tā, ka "vai šī partija kautkāda nezdevusies - davai vēl vienu", jo ja var vēl vienu=neesi atdevis visus savus 100% nevar uz tevi paļauties.

Dzīve ir skarba un atkarībā no situācijas un katra paš cilvēka ir jāizvērtē kuram kura pieeja der, tas pats arī man darbā. Ar katru no maniem padotajiem ir jārunā bik savādāk un ar dažiem pat nav jēgas.
Bet tāda dīve un ja grib panākumus nākas ziedotes/ sakost zobus vai arī izstāties.
This page was loaded Okt 2. 2024, 9:36 am GMT.