You wanna have a life but not too real
Maijs 4., 2023 
10:09 am
Vakar nočekoju viedokļus par postvegānismu, un kā cilvēki atsakās no šī uztura (nejauksim uzturu ar dzīvesveidu) veselības apsvērumu dēļ. Un arī to, kāpēc auzu putra brokastīs nav nemaz tik spīdoša ideja. Šo ierakstu gan es rakstu, paralēli gremojot savas bioloģiskās pilngraudu auzas. Un dzirdēju vēl viena mediķa (iepriekšējais gan bija zinātnieks) viedokli, ka intermittent fasting patiesībā ir tā pati kaloriju ierobežojošā diēta, tikai mazliet jocīgā formā, un cilvēki nav peles, un visas maģiskās diētas īpašības parādās stipri vēlāk kā pelēm, toties sliktos procesus bieži vien cilvēki palaiž garām, un tie iestājas daudz ātrāk kā gribētos. Bet lai arī ko cilvēks neēstu, vienmēr uzrodas kāds, kas apgalvo, ka šādu (jebkuru no uzskaitītajiem) dzīvesveidu jau uztur divdesmit gadus, un visi var atpisties.

Mans points šinī visā ir tāds, ka mēs esam biedējoši nezinoši, pat ja vairs neārstējams caureju ar asins noliešanu. Vai tu vari aiziet pie ārsta, un viņš tev parādīs vispareizāko virzienu? Vai pēc asins analīzēm tu droši zini, kāds ir tavs magnija līmenis kaulos? Vai tu esi pārliecināts, ka tev ir jādzer ārsta izrakstītie antidepresanti? Vai tavi holesterīna rādītāji ir par augstu, par zemu, vai normāli? Vai tu mēģinātu cīnīties ar nierakmeņiem, iedzerot alu, un ejot kastā vannā, pat tad, ja tu nelieto alkoholu? Un ko tavurpāt tev pateiks ārsts, ja tu viņam atzīsi, ka lieto kādas šobrīd nelegālas narkotiskas vielas?

Anyway, mans points nav neuzticēties ārstiem un medicīnai, bet gan ieklausīties sevī un cilvēkos, kuriem ir kāda pieredze, nerunāt par lietām, ko tu nezini, ņemt visu ar devu skepses, un rēķināties, ka mēs visi kaut kādā jautājumā neizbēgami kļūdīsimies.
11:45 am
Let me tell you, kāpēc man patīk Nike.

Mani pirmie "basketbola" apavi bija Converse. Pēdiņas es lieku tāpēc, ka es viņus, protams, pamatskolā valkāju ne tikai spēlējot basketbolu. Tie bija tie laiki, kad Converse vēl ražoja basketbola apavus, un uz basketbola bumbas bija rakstīts Spalding. Tie bija tādi zamša apavi, ar kaut kādām plastmasas iekšām, kas eventuāli sabira. Es neatceros, kādos apavos es spēlēju basketbolu vēlāk, bet formfaktors bija apmēram viens - ādas vai kompozīta materiālu apavi, kas fiksē potīti. Es skatos, ka šobrīd ir ļoti populāri ir Džordani, kādu man nebija, jo Nike veikalā tie maksāja kaut kādus 150 latus. Latus, Karl, un deviņdesmitajos, kad es vēl nestrādāju IT jomā, kurā toreiz tik daudz arī nemaksāja.

Un tad pirms kādiem gadiem piecpadsmit pienāca brīdis pirkt jaunus basketbola apavus, un mums, lielkorporācijas basketbola komandai, bija atlaides Naikiem. Es diezgan skeptiski skatījos gan uz modernajiem sintētiskajiem materiāliem (man ir bijušas alerģijas no sintētiska ikdienas apģērba), gan vājprātīgajām krāsām. Bet tā laika problēmas ar ahileja cīpslām man lika tomēr dot iespēju pelēkiem Hyperspeed. Un, dēm, cik ļoti mans viedoklis mainījās. Vēlāk sekoja visādas klapatas ar boksa apaviem, bet tā skepse pret modernajiem materiāliem man salūza toreiz, iegādājoties pirmos sintētiskos Naikus. Un sakiet ko gribiet par grīdī korporācijām un kapitālismu, bet tas ko Naiks dara tehnoloģiski ir diezgan fantastiski. Visi hi-tech jauninājumi tiek izmēģināti uz lielajām zvaigznēm, kur katra apavu pāra pašizmaksa ir nepaceļama amatierim, un pēc tam tas viss nonāk masu ražošanā par saprātīgām naudām.

Cita starpā pareklamēšu internetveikalu. Es daudzas reizes esmu bičojis par Latvijas sporta apavu pieejamību - cena, izvēle. Es ļoti atvainojos, bet visi tie About You, un vēl sazin kādi online veikali nepārdod sporta apavus. Varbūt es kaut ko atrastu paskriet pa skrejceļu, bet futbolam vai boksam ir ļoti vāji, vai pat vispār nekā. Un tad es atklāju dāņu internetveikalu www.unisportstore.com. Viņi gan laikam specializējas futbola inventārā, bet man patīk viss. Protams, tieši mana izmēra rozā iekštelpu futbola viņiem šobrīd nav, bet es esmu jau vairākas reizes gājis viņus pirkt, jo atlaide - džīzas! Tu ieeja salidzini.lv vai amazon.de, un tev nav šaubu, ka tev jārīkojas ātri. Also, ja kāds prot soctīklus, tad tas ir šis internetveikals. Visi materiāli ir ļoti nolaizīti un pareizi, bet tomēr īsi, saprotami, informatīvi. Nevis kaut kāds random jūtjūberis, kas desmit minūtes vārās, un pat kasti līdz galam vēl nav izpakojis.
This page was loaded Okt 1. 2024, 2:09 am GMT.