You wanna have a life but not too real
 
26.-Okt-2020 09:20 am
Vakar noskatījos epizodi par datorspēļu vēsturi, kurā tika pieminēts Doom, un iedomājos, ka šī spēle ir ietekmējusi manu dzīvi vairāk, kā varētu iedomāties.

Savu pirmo Windows es ieraudzīju pirmās ģimnāzijas datorklasē. Diezgan drīz uz šiem skolai dāvātajiem diezgan jaudīgajiem IBM datoriem bija iespēja pamēģināt uzspēlēt Doom. Neko tādu es savos laukos iepriekš nebiju redzējis, un šī spēle atstāja uz mani diezgan lielu iespaidu.

Tālāk sekoja sliktas atzīmes programmēšanā, kas, protams, bija daudz nozīmīgāks faktors tālākai notikumu ķēdei par kaut kādu datorspēli, bet sākot mācīties programēšanu profilkursā, tomēr bija vajadzība iegādāties datoru. Un datora minimālās jaudas kritēriji bija absolūti skaidri - lai uz šī datora varētu palaist Doom. Protams, šī datora jaudas ļāva darbināt arī citas labas lietas, tai skaitā programmēšanas vidi, apgūstot kuru es tiku pie sava pirmā algotā darba. Neskaitot, protams, kaut kādus īstermiņa vasaras darbus. Bet jā, pildīt mājasdarbus nebija mana pirmā doma, kad tika mans pirmais PC.
This page was loaded Apr 27. 2024, 6:14 am GMT.