You wanna have a life but not too real
 
17.-Feb-2020 11:21 am
Runājot par latvisko darba tikumiņu, es joprojām nespēju tikt pāri psiholoģiskai barjerai, lai kādam maksātu par kaut kādiem darbiem. Šobrīd man ir tik daudz darba, ka jūtu vainas sajūtu par to, ka es tērēju stundas miegam. Racionāli es saprotu, ka miegs ir vajadzīgs manai produktivitātei, bet tas netraucē vainas sajūtai. Bet tas ir tik dziļi un pamatīgi ieaudzināts, ka pašam ir jāskalda malciņa, jāskrīvē trubas un jāmaina eļļa, jo tas pierāda to, ka tu esi labāks cilvēks. Rezultātā, pārkrāmējot malkas šķūni, es vakar domāju, ka šinī laikā es būtu nopelnījis tik daudz, lai varētu apkurināt māju nedēļu. Tas motivēja visu samest vienā nestrukturētā kaudzē, un padomāt, cik ļoti kādam tas šķistu nepareizi, un tas mani padarītu par vēl mazdrusciņ sliktāku cilvēku, un cik ļoti man par to ir vienalga. Sauksim to par pusceļu uz to, ka es kādam samaksātu, lai viņš izvāktu to šķūni. Vispareizāk, protams, būtu sameklēt kādu, kas tev palīdzētu to izdarīt par velti, to visu varētu pavadīt ar kaut kādām kopīgām pusdienām, un skat, diena jau būtu pagājusi.

Side note, latviskajā dzīvesziņā noteikti ietilpst arī "noderīgo krāmu" vākšana. Konkrētā lieta ko es vakar krāmēju, bija kaut kādi dēļi ar skrīvēm, nez no kurienes izlauzti, nez no kurienes atvesti. Ļoti bieži ir novēroti savstarpējās izpalīdzības rituāli, kur kāda nevajadzīgās lietas kļūst par kāda cita vajadzīgajām, un tad vienā brīdī tu attopies, ka būtu labi sameklēt kādu piekabi, lai visas šīs "kaut kad noderēs" mantas varētu aizvest uz izgāztuvi. Es vakar ar auto vedu vecmammu, kura man pajautāja, kā es pavadīju nedēļas nogali, un kad es norantoju savu neizpratni par vajadzību krāt nevajadzīgus krāmus, viņai vairs jautājumi neradās. Es mēģināju dozēt savu sašutumu, zinot, kā izsktatās viņas dzīvoklis, bet šķiet, man sanāca diezgan emocionāls rants. Bet izskatās, ka viņa pamazām sāk atbrīvoties no nevajadzīgām lietām savā dzīvoklī. Vai arī pārvākt uz savu jauno uzturēšanās vietu.

Visbeidzot, šķiet būs jāaizbrauc pakaļ ēdienam, jo brīdi pirms piesēsties pie šī ieraksta, es jau grasījos sākt griezt dārzeņus, lai tādējādi "ietaupītu laiku". Protams, būtu ļoti ietaupījis. Vienīgais attaisnojums ir tas, ka ļoti bieži man patīk taisīt ēst, bet šoreiz tas noteikti bija latviskais darba tikumiņš un taupībiņa kas ierunājās.
This page was loaded Apr 24. 2024, 12:11 am GMT.