You wanna have a life but not too real
Commenting To 
16.-Nov-2018 02:10 pm - Par sentimentālām atmiņām un eksistencionālām šausmām
Vakar filmas sākumā bija tādas epizodes: onkulītis brauca uz savu vasarnīcu, kur gremdējās atmiņās par mirkļiem, ko pavadījis kopā ar sievu, kuras šobrīd, protams, vairs nebija, un nākamajā epizodē kopmītnēs sieviete stīdējās pa telefonu, un jautāja cilvēkam klausules otrā galā, vai viņš kādreiz varētu pret viņu izturēties jauki. Ļoti iespēra pa eksistenciālo šausmu vārīgajām vietām, un gribēju kaut ko uzrakstīt par šo tēmu, jo ļoti sasaucās ar pēdējo dienu histēriju ko es pats sev esmu sarīkojis. Un tad notika pārējā filma, tāpēc neko neuzrakstīju. Bet gribēju paspriedelēt kaut ko par tēmu, kas ir briesmīgāk, ciest par to, ko tu esi zaudējis, vai to, ko tu neesi nemaz piedzīvojis.

Ir vēl viena filma, kur opītis gremdējās atmiņās par savu sievu, un tā bija animācijas filma. Tur, ja es pareizi atceros, opītis pārdzīvoja, ka tā arī dzīves garumā nebija devies ceļojumā kopā ar sievu, kaut kā nepaspēja, un tad viņš iekāra savu māju balonos, un aizlidoja pieredzēt dzīvi. Bet šī un citas šāda veida filmas mums ir iemācījušas, ka atmiņas par reiz piedzīvoto mīlestību ir spēks. Un drošvien tā arī ir, ja vien tu esi drošs, ka mīlestība tiešām bija, jo savukārt šaubas tevi padara vāju, un Suspiria diezgan episki atriebās mīlīgajam opītim par viņa vājumu. Tu nevari zināt, kā būtu, ja būtu, tu nevari vienmēr fiziski būt visam klāt, un pat tad, kad tu esi blakus kādam, tu nevari iekāpt viņa prātā, domās, dvēselē, tev ir tikai tava interpretācija. Un tad tu vari vēlreiz uzdot jautājumu, vai mūsu atmiņas ir mūsu spēks vai vājums, un vai vispār ir jēga uzdot sev jautājumu, kas ir vai nav īsts, vai labāk ir vienkārši ticēt savai interpretācijai?

"Love and manipulation, they share houses very often. They are frequent bedfellows." Šis bija ļoti jocīgs teikums no kāda, kurš kā šķiet ļoti mīlēja savu sievu un tikai viņu.
Comment Form 
No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
This page was loaded Mar 29. 2024, 2:32 pm GMT.