You wanna have a life but not too real
Commenting To 
27.-Dec-2016 11:22 pm - Bo dzīve
Bo ir jauks, tumsnējs malaiziešu jaunietis, īstajā vārdā Roberts kaut kas... katrā ziņām pēc īstā vārda varētu padomāt, ka dzimis kaut kur Kembridžā. Bo nav ne malaijs, ne ķīnietis, ne intdietis, viņš ir no Malaizijas federācijas (1) austrumu salas (2), tāpēc uz galvenās salas arī Malaizijas piederīgie viņam piedēvē dīvainas etniskās piederības, piemēram, noturot par japāni. Par Malaizijas austrumu salu mēs zinājām vien tik daudz, ka tur nav labi būt tūristam, īpaši no ASV: ir iespēja mazliet nomirt vai nolaupīties. Bet Bo mums pastāstīja, ka uz viņa salas ir vēl kādas divdesmit etniskās grupas, kuras tad nu arī ir iekļāvušās Malaizijas federācijā. Malaizijas federācijā nav iekļāvusies Singapūra, kas it kā gribēja, tad it kā pārdomāja būt daļa no Malaizijas (3), jo viņi ir kā Norvēģija: viņi ir bagāti un viņiem tāpat ir labi.

Vēl Bo dzimtajā pusē cilvēkiem ir visādas dīvainas reliģijas. Malaizijā galvenokārt dzīvo musulmaņi, budisti, kristieši un hinduisti, bet ir arī cilvēciņi kas tic gariem, pielūdz kokus un runājas ar dzīvniekiem. Pats Bo gan ir bijis baznīczēns katoļu baznīcā, un šobrīd īsti nav pieslējies kādai no reliģijām. Viņš gan to formulē tā, ka viņš no visām reliģijām paņem labāko, bet nešokējas arī par to, ka baltais cilvēks īpaši netic nevienai no tām. Citiem vārdiem sakot, diezgan liberāla persona, kas palīdz slimiem kaķiem un suņiem, ceļo, nedaudz spekulē ar valūtām un visādi citādi ir parasts mums saprotams cilvēks. Arī valodas ziņā viņš ir viegli saprotams, jo vārdus kas viņam angļu valodā uz brīdi ir aizmirsušies, viņš diezgan atraktīvi māk parādīt ar žestiem. Bet nojaušu, ka vietējie tomēr viņu uzskata par īpatni. Viņš kādu laiku nav lietojis Facebook, bet tagad viņš to ir atsācis darīt, jo viņam ir divi profili: viens ir vecais ar īsto vārdu, otrs, kur ir piedraugoti viņa rietumnieciskie draugi. Jā, viena dīvainība attiecībā uz Facebook viņiem piemīt, viņš domā, ka lielais brālis viņu internetos vēro.

Stātst par Bo gan nav stāsts par visu Malaiziju. Malaizija oficiāli ir islāma valsts, taču ar reliģisku brīvību. Bet Malaizijas kulturālais kokteilis ir radījis tādus apstākļus, kādos es labprātāk uzturētos, ja man būtu jāizvēlas starp divām distopijām: Eiropa islamizējas, vai Eiropa ultranacionalizējas. Te būtu vietā arī stāsts par Šrilanku, bet to nu atstāsim citiem urā-patriotisma uzplūdiem un "dekolonizēsim Latvijas republiku".

(1) "Malaysia is a federal constitutional monarchy located in Southeast Asia."

(2) Malaizijas Borneo daļa, jo uz austrumiem no "main land" ir vairākas salas, viena no tām ir Tioman, uz kuru jābrauc uzrādot pasi, un var nopirkt no nodokļiem atbrīvotu šmigu.

(3) Tā es sapratu, faktčekojiet paši.
Comment Form 
No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
This page was loaded Apr 25. 2024, 7:45 pm GMT.