You wanna have a life but not too real
Commenting To 
14.-Mar-2016 03:25 pm - Chef Watson
Mazliet par ikdienišķo, mazliet par darbu.

Veģetārietis es noteikti neesmu, taču gaļu mājās neesmu redzējis jau kādu mēnesi, un arī veikalā reti ieraugu kaut ko kas no gaļas man kārotos un nebūtu tik pat nepraktisks kā milzīgs desas luņķis vai kilograms bekona. Vienvārdsakot visu gaļas ēšanu esmu noreducējis līdz Delīsnekam un pusdienlaikam darbadienās, kur pirmais ir pārtīanimālisms, otrais - fantāzijas trūkums pusdienu piedāvājumā. Un lūk, šķiet ir pienācis brīdis pamēģināt kaut ko sataisīt ar tofu.

Tagad mazliet par to daļu, kurai ir sakars ir ar darbu. Šķiet IBM Watson plašākai publikai ir pazīstams kā dators, kas (vai "kurš"?) piedalās televīzijas erudīcijas šovā "Jeopardy!". Tagad dators ir izdomājis kļūt par šefpavāru un sākt izgudrot receptes. Vispirms es redzēju recepšu grāmatu Cognitive Cooking with Chef Watson, bet ir arī lapa https://www.ibmchefwatson.com Doma aptuveni ir tāda, datoram tika iebarota kaudze ar eksistējošām receptēm, izejvielu apraksti, dati par dažādu pasaules virtuvju specifiku, un dators izejot no esošām receptēm, izejvielu saderības un cilvēku preferencēm izdomā jaunas receptes. Un nav nekāds pārsteigums, ka starp veģetārajiem ēdieniem ir diezgan daudz populāru ēdienu "kavervarsijas" ar tofu, visas tās boloņas mērces un viltotie zaķi. Kļuva ļoti interesanti, vai tofu tiešām ir tāds gaļas aizstājējs par kādu tiek pasniegts. Esmu dzirdējis, ka Kanādā esot populārā veģetārā "tītara" kūpinātā desa.


JūTjūbē ir visādas TED uzstāšanās un kas tik ne, bet te ir pavisam īss viģiks par to, kas ir kognitīvā gatavošana. Mājsaimnieču un cibas ballīšu izaicinājums.

https://youtu.be/EWF4sC5wuqs
Comment Form 
No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
This page was loaded Maijs 2. 2024, 7:54 pm GMT.