You wanna have a life but not too real
Commenting To 
18.-Jan-2015 11:45 pm - Par būšanu kopā
Runā, ka Amurikā mediji ir norūpējušies par jautājumu, ka tradicionālās attiecības ar dzīvošanu kopā ir šausmīgi pazemojošas brīvā cilvēka gribai. Nu, tur jāmāk meklēt kompromisi, un tā monogāmija vispār ir šausmas. Mūsdienīgs cilvēks tiecas uz urbānu profesionālu dzīvi ar daudz sporta, un bez bērniem, bet sabiedrība, izrādās, vienmēr trīsbērnu tēvu vērtēs augstāk, kā šādu egoistisku būtni. Vienvārdsakot, atkal ir aicinājums diskutēt un pārdomāt, vai pāru attiecības to tradicionālā izpratnē nav jāpārskata.

Nu, lūk, salasījies visādas gudrības, sāku štukot, kas ir tie ieguvumu esot pārī, un kas ir tie ierobežojumi, kas teju tiek saukti par diskriminējošiem. Principā visas lietas var sadalīt trīs kategorijās - ieguvumi no dzīvošanas kopā, lietas, kurām īsti nav nozīmes, vai jūs dzīvojat kopā, un kaut kādā ziņā arī, vai esat pāris, un, visbeidzot, ierobežojošie un diskriminējošie faktori, no kuriem var atbrīvoties vienīgi atbrīvojoties no tradicionālo attiecību koncepta.

Zemāk mēģinu uzskaitīt lietas, kas varētu ietilpt šinīs kategorijās. Vienkāršības labad, bērnus no vienādojuma izslēdzam. Drīkst iebilst un papildināt.

Ieguvumi

Dalīta īre: bez šaubām, ir cilvēki, kas spēj dzīvot arī baros, un jaunieši mēdz piekopt šo kopādzīvošanas metodi, bet personīgā telpa daudziem ir vajadzība, un starp dažādiem cilvēkiem ir dažāds intimitātes līmenis.

Mantu koplietošana: viena mašīna, viens ledusskapis, viens televizors.

Darbu dalīšana: viens mazgā traukus, otrs labo vannasistabā krānu. Bez šaubām, ja tev nav nojēgas, kā salabot krānu, būs vajadzīgs kāds, kas to izdara. Bet citādi tā ir 100% tava atbildība, vai tev tas krāns strādā, vai nē, un neviens cits nesāks organizēt tā salabošanu.

Komunikācija: vienmēr pa rokai cilvēks, ar ko kopā apspriest jaunāko U2 albumu, likt viņam to noklausīties, kopā piedzerties, noskatīties seriālu ēdot brokastis. Pretējā gadījumā šādas pasākums prasa papildus organizēšanos.

Krīzes menedžments: šis ir kaut kas mazliet no visa iepriekšējā, bet ar domu, ka krīzes situācijā puķes nepaliks neaplietas, trauki nenomazgāti, brokastu pārslas nenopirktas. Tu vari būt nefunkcionāls, bet dzīve no tā neapstājas.

Dienas plānošana: Daudz kas no šī attiecas uz turpmākajām lietām, kur dzīvošana kopā nav vajadzīga, bet tomēr otra cilvēka brīva pieejamība atvieglo komunikāciju, ja salīdzina ar internetiem, telefonu un vēl sazin ko.

Sasildīt gultā kājas: viss pārējais, ko nevar ieklasificēt augstāk minētajā, bet kam nepieciešama tā otra cilvēka plus mīnus garantēta pieejamība, kā piemēram, iespēja gultā kaut kur siltumā iegrūst savas aukstās kājas.

Pa lielam, nav starpības

Cilvēks, kuram uzticēties: ļoti bieži tas ir dzīves biedrs, bet īsti neatrodu pamatojumu tam, lai ar to cilvēku būtu jādzīvo zem viena jumta, kā arī vispār, lai viņš būtu cilvēks, ko mēdz saukt par dzīves biedru.

Kultūras dzīve un hobiji: krogs, kino, vai tejāteris nudien neprasa startēšanu no vienas un tās pašas vietas. Nosacīti pie priekšrocībām var pieskaitīt garantētu kompāniju, bet ir tomēr situācijas, ka nedz kompānijai jābūt dzelzī kaltai, piemēram, ejot skatīties uz kino Transformerus, vai pat neiespējama, ja, piemēram, tev labpatīk sacensties kurš lielāku svaru var pacelt no krūts baltā guļus.

Sekss: lai gan nosacīti arī šo var ieskaitīt visās trijās kategorijās, jo cilvēki mēdz slimot, un tad vēl tā briesmīgā monogāmija, tai pat laikā kas viņu zina, kur var novest tā kāju sildīšana zem segas, un tad vēl tie neplānoti laiskie rīti. Tomēr izvelkot vidējo, ja nereducējam seksu līdz hotdoga uzsildīšanai mikroviļņu krāsnij, viņam ir vairāk kultūras dzīves un uzticības personas iezīmes.

Ierobežojošie faktori

Privātā telpa: tā, šķiet, ir pirmā lieta, ko tu zaudē neglābjami. Ne tu normāli vari uzlikt Backstreet Boys uz skaļumu 32, ne pameklēt Sandras Bulokas kailfoto internetā. Un gultā tev vēl atņem segu.

Dažāda izpratne par lietām: Viens škiro pudeles, otrs tās met kopējos atkritumos. Vienam šķiet, ka vienreiz vilktas zeķes uz durvju roktura uzkārt ir ok, otram šķiet, ka tās ir jāievieto hermētiskā traukā.

Nu, tā, baigu daudz ierobežojumu nesanāca. Bet tas tāds melnraksts, ņemot vērā, ka rīt uz darbu, un cibas atkal nebūs.
Comment Form 
No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
This page was loaded Apr 27. 2024, 5:04 am GMT.