You wanna have a life but not too real
Replying To 
7.-Jan-2013 01:48 pm
Nu, jā, viss jau ir atkarīgs no tā, ar ko salīdzina.
Ja es palūkojos 20 gadus atpakaļ, tad man liekas, ka cilvēki ir izlaidušies un grib putna piena upes ķīseļa krastos.
Ja es palūkojos uz normāliem darbaļaužiem no Dānijas, Zviedrijas uc Eiropas, ar ko man nācies pastrādāt kopā, tad es teikšu to pašu. Cilvēki ir izlaidušies, jo "Tur" nemaz tā nemetas uz Lexusiem un visu to krutāko. Tur plāno un domā uz priekšu.
Bet, ja es palūkojos uz to, ko rāda TV un raksta spīdīgi žurnāli, tad, agdies, mana dzīve nav neko vērta! Esmu pagalam nabaga, un visa tauta arī - jo tak ne visiem vēl ir aifōns un ne visi ēd austeres brokastīs.

Taču ar to globālās nabadzības vērtēšanu ir jāuzmanās, jo, jā Tu viņus neredzi, tos nabagos. Neviens jau viņus neredz. Viņi klusiņām kaut kur tup un sūrojas par likteni-slikteni. Nu, reizēm uzpeld raksti par ģimeni X ar sešiem bērniem, kuri visu naudu atdod par dzīvokli Rīgā un brīnās, ka ēdienam neatlika.

Bet vispār tūdi ir diezgan lieli. Tā jau ikdiena to neredz, bet, nedo dies, ja nākas padzīvot slimnīcā un tikties ar to trūcīgāko tautas daļu... Uuun, kad Tavi bērni sāks iet skola un Tu uz vecāku sapulcēm staigāt, vo tad manīsi, kā tas ir, kad vecāki nevar knauķim Ls3 Ziemsvētku pakai iedot vai Ls 0.50 leļļuteātrim.

Nē nu ir jau tā no vienas puses - vieni ir lielāki tūļas, kā otri, nopelna mazāk un it kā paši vainīgi. Bet tajos vecajos laikos tak normāls sļesars vai sētnieks bija paēdis, apģērbies kaut kā nebūt un pie daktera varēja tikt. Tagad tas trakākais ir, ka, pat ja tam sētniekam darbs ir, viņš nevar sev to minimumu nodrošināt. Nu ok - paika kāda nebūt sanāk, humpaļi lēti, bet komunālie maksājumi un dakteri un zāles kur ta paliek... Tā tam nevajadzētu būt, man domāt.

Statistika par iedzīvotāju vidējiem ienākumiem varētu būt neprecīza, jo esot melnās algas. Skatoties uz milzu rindām pie iemaksu bankomātiem, tas izklausās ticami. Bet pensiju statistika varētu būt ticama. Ja paskatās te:
http://www.csb.gov.lv/dati/pensionaru-skaits-un-vecuma-pensijas-videjais-apmers-pa-ceturksniem-30369.html
Ja trešdaļa tautas ir pensionāri (285 no 1000), un vidējā pensija ir Ls 177, tadē ņi gusta, ņi gusta...
Ls 177 nav pārāk daudz.
Reply Form 
No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
This page was loaded Okt 2. 2024, 5:41 am GMT.