You wanna have a life but not too real
Rokas nost no grāmatām 
13.-Mar-2012 03:54 pm
http://www.db.lv/nodokli/meklejot-200-miljonus-skatas-uz-pensijam-un-pvn-253279

Es jau būšu apnicis ar savām ziņām un gudro muldēšanu, bet kārtējais drukas ruļļa industrijas pārstāvju psihoze manī izraisa neizpratni. Vispirms, ja man samazinātu IIN un paaugstinātu neapliekamo minimumu, bet paceltu PVN, es varētu izlikties par muļķi, un teiktu - pa lielam man dzīvē tas neko nemainītu. Kāda atšķirība, kā es to naudu atdodu valstij, caur IIN, vai PVN? Bet, ja ne tik aprobežotām aritmētiskām darbībām, tad pie tāda scenārija galvenie cietēji būs aploksnē ņēmēji. Plus, es noteikti esmu par orientāciju uz mazākām darbaspēka izmaksām.

Savukārt, kas attiecas uz apdraudējumu latviešu valodai, šī tēma jau ir noriebusies. Vai tas, ka sūdīgi iztulkotai Krēslas sērijas izdrukai piemēros lielāku PVN ir apdraudējums latviešu valodai? Un kā būtu ar drukas ģildes radīto apdraudējumu, bremzējot jebkādas digitalizācijas iniciatīvas? Paldies, protams, ka Latvijā grāmatu pērkot digitālā formātā, klāt nenāk pati grāmata, uz kuras ir uzdrukāta unikāla seriālā atslēga, ar kuru to digitālo saturu var atvērt. Grandiozie zaudējumu draud iespiestuvēm, un PVN nudien nespēlē galveno lomu šinī procesā. Likt starp visu šo un latviešu valodu vienādības zīmi, atvainojos, vispār ir tupums.
Comments 
13.-Mar-2012 04:44 pm
Grāmatu izdevēji raud visā pasaulē. Nupat nedēļas nogalē Šveicē bija referendums, kur noraidīja priekšlikumu atļaut grāmatas tigrot tikai par izdevēja noteiktu cenu. Jo savādāk nacionālās izdevniecības bankrotēšot.
14.-Mar-2012 12:26 pm
Kāds vispār tās grāmatas vēl pērk/ir spējīgs nopirkt?
Nu, izņemot Zvaignes bankrota cenu laikā.
14.-Mar-2012 12:29 pm
Netēlošu, ka man ir tirgus dati. Bet pieļauju, ka ievērojamu daļu cenas sastāda tieši drukas izdevumi. Līdz ar to es teiktu, ir kur augt, ir uz ko tiekties. Un ja viens e-rīderis maksā kādu 5, 6 drukātu grāmatu cenā - komōn, get rīl!
This page was loaded Okt 2. 2024, 9:36 am GMT.