You wanna have a life but not too real
Filmas un TV 
2.-Nov-2011 12:50 pm
Jess! Šis būs pilnīgi gīkains ieraksts, bet, šķiet, būšu atkratījies no finansiālajiem ieguldījumiem gadžetos. Izrādās, lai ērti un normāli varētu skatīties mūvjus un seriālus uz mūsu sasodītā Samsung televizora, ir jāizmanto m2ts faila formāts. Why?

Kā tas notika līdz šim:

Gadžeti: Rūteris, TV, ārējais cietnis, dators, fleška.

Process: Pamosties brīvdienu rītā, veic sociālu aptauju, ko tad mēs ēdot brokastis skatīsimies. Kamēr gatavojās brokastis, filma vai seriāls tiek iekopēt fleškā. Ja esi laicīgi gatavojies, fails ir iekopēts kompī, un kopēšana notiek kripatiņu ātrāk (īpaši ja fleška normāla, nevis pussrpāgusi). Līdz šim lielākā fleška mājās ir bijusi 3.75 GB, tādēļ visi BlūRēj ripi... you know! Ja ir plānā skatīties vairākas sērijas, un fleškā ir vai lien tikai viena seriāla sērija, tad var jau palaist nākamo sēriju kopēties vismaz uz kompi. Tāds lūk 21. gadsimts.

Mazliet civilizētāks veids, bet ļoooooti reti izmantots (pārsvarā skatoties Simpsonus):

Gadžeti: Rūteris, TV, ārējais cietnis

Process: Atskaņojam filmas no ārējā cietņa pa tīklu. HD? Forget it, jo izplatītākais mkv formāts ar šo televizoru pa tīklu netiek atskaņots vispār. AVI, MPEG (jā, zinu, arī AVI ir MPEG), MP4 - ja sāki skatīties, tad skaties no sākuma līdz galam. Nekādas pauzes, pārtīšanas u.c. fīčas. Pats tizlākais ko var izdarīt, ir netīšām filmas vidū kaut ko nospiest, un secināt - well, filma jāskatās vēlreiz no sākuma, vai jākopē fleškā. Šī iemesla pēc 20 - 25 minūšu Simpsoni der, bez fīčām aiziet sasmērēt maizi, atvērt jaunu aliņu, vai tikt līdz točai. Tizls kompromiss tam visam ir DVD ripi, kur mūvis ir izmētāts pa VOB failiem. Tos var pārtīt, pauzēt u.t.t., un pat kvalitāte nav zemē metama, tik vien jāpiecieš, ka mūvis tev pāris reizes aizķersies, kamēr tiks ielādēts nākamais fails.

Laižam caur kompi:

Gadžeti: Rūteris, TV, ārējais cietnis, kompis

Process: Kā jau kompim ar HDMI. HD? Kāpēc gan ne? Full Screen HD? Are you kiddin? Dream on, vai ej nopērc jaudīgāku kompi, lūzer!

Jaunā, skaistā nākotne:

Gadžeti: Rūteris, TV, ārējais cietnis

Process: Atveram m2ts failu uz ārējā cietņa un skatamies, ar visām pauzēm n'stuff. HD? Bet, protams, mans mīļais draugs, jo tas faktiski arī ir BlūRēi strīms. 4 Gb, 8 Gb, 20 Gb - īzī! Galvenais, lai cietnī vietas pietiktu. Trikī pārt - visādi blokbāsteri un šūteri salīdzinoši ir dabonami, bet viss pārējais tomēr dominē MKV formātā. Bet arī tā nav mirstam kaite - process jaudīgs, bet to visu varot pārdzīt uz jauno maģisko formātu, un kad pienāks brīdis lūrēt mūvi, atliks tikai izvēlēties. Tā kaut kā.

Comments 
2.-Nov-2011 02:30 pm
Teorijā mans tīkla cietnis arī to spējot. Tālu neesmu ticis ar šo jautājumu, tāpēc nez vai jauns dzelzis to mainītu.
2.-Nov-2011 02:34 pm
cik sapratu, tad galvenā problēma jau ir televizorā diskriminācija attiecībā uz failu formātiem caur tīklu?
vai to Tavu tīkla ārējo disku nevar caur usb pie televizorā piejaukt?
2.-Nov-2011 02:39 pm
Varbūt var. Bet nav vēlmes. Primāri tas tomēr ir tīkla disks, un tad lai viņš turpinātu par tādu būt, ir jāvelk garais vads līdz televizoram, vai otrādi - līdz rūterim. Un arī skapjaukša diskam piestāv krietni vairāk, nevis mētāšanās uz kaut kādas tumbočkas pie televizora.
This page was loaded Okt 2. 2024, 9:34 am GMT.