You wanna have a life but not too real
Novembris 12., 2013 
10:34 am
Grūbu risotto, veģetārie cīsiņi, dzīvais alus un raw sautējums Gūrmet. Un tad vēl brīnās, ka kāds visus šos ļautiņus par plānprātīgiem uzskata. Es saprotu, ka ir ļoti daudzas lietas, kas saglabājušas kaut kādu vēsturisku nosaukumu, bet tikai ļoti attāli atgādina oriģinālo nosaukuma valkātāju, bet vēl pagaidām, kamēr visi nav kļuvuši par vegānien/filozofiem, termiski neapstrādātu augļu vai dārzeņu izkārtojumu uz šķīvja sauc par SALĀTIEM! Sautējums pat teorētiski nevar būt nekas vairāk kā vegānisks ēdiens.

Un raw kotletes, protams! Diemžēl raw un vegan pilsoņiem pienākas vai nu tikai kotletes, vai tikai minets.

Un kur ir raw liellopa tartars?

http://youtu.be/o1tj2zJ2Wvg
03:20 pm - Speed Bump
03:54 pm - xkcd
05:14 pm - Demokrātija un labklājība
Redz, rietumu civilizācija aizvien biežāk dabū pa seju kā nebūt ne vienīgā labklājību nodrošinošā civilizācijas forma, un viens no šī viedokļa galvenajiem iemesliem ir Ķīna. Nav gan skaidrs, ko iesākt ar visiem tiem stāstiem, kā jaunas ķīniešu meitenes metās lejā no kopmītņu logiem visādu tur glamūrīgu telefonu ražotnēs, bet šo tēzi dzirdu ne pirmo reizi. Un, ja ar globālās demogrāfijas novērojumiem sakarā ar labklājību viss takā būtu skaidrs, tad to, ka demokrātija nav vienīgā labklājības forma, ir grūtāk sagremot. Domāju, piemēram, kādā nebūt satori.lv vienīgie pozitīvie viedokļi par Ķīnu varētu būt tikai tad, ja runa būs par pandām vai vēsturi.

Nu lūk, divas interesantas tēzes, bez moralizēšanas, vien tādēļ, ka nepierastas:

* Demokrātija izriet no ekonomiskās labklājības, nevis otrādi. T.i. nevis esiet demokrātiski, un viss jums būs labi, bet veidojiet vidusslāni, kas garantēs varas leģitimitāti. Kā mēs zinām, rietumu politikā ir zināmas problēmas ar iedzīvotāju atbalstu, un mēs neesam izņēmums.

* Demokrātija nav liberālo vērtību garants. 70% procentu demokrātisko valstu, šobrīd, ir problēmas ar vārda un pārvietošanās brīvību.

Laikam morāle no tā visa - pirms sākat moralizēt, pārliecinieties, ka jūsu auditorija ir pāēdusi, jeb paēdušais izsalkušo nesapratīs.
This page was loaded Okt 2. 2024, 1:31 am GMT.